جهان ایرانی
«نوروز»، نام و انگیزهای مناسب برای اتحادیه آریایی تبارها
- جهان ايراني
- نمایش از شنبه, 08 اسفند 1388 12:23
- بازدید: 6101
برگرفته از تابناک
دکتر میر مهرداد میرسنجری
با تصویب قطعنامهای در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با نام «روز بین المللی نوروز» و ثبت روز اول فروردین برابر با 21 مارس، به عنوان یك مناسبت بینالمللی توسط سازمان ملل، تحولی نوین در همگرایی منطقهای کشورهای همتبار، همفرهنگ و هم تاریخ آسیای جنوب غربی را میتوان دید.
به گزارش «تابناک»، با توجه به این که در فرایند پیشنهاد و هماهنگیهای تصویب این قطعنامه علاوه بر ایران، جمهوری آذربایجان، افغانستان، تاجیكستان، تركیه، تركمنستان، قزاقستان و قرقیزستان نیز کوشا بودهاند، میتوان بستری مناسب را برای شکلگیری اتحادیه بسیار ضروری سیاسی ـ فرهنگی کشورهای آسیای جنوب غربی واقع در فلات ایران را فراهم دید.
بی تردید مردم سرزمین فلات ایران و ایران بزرگ شامل شامل کردها، آذریها، تاتها، تاجیکها، پشتونها، بلوچها، تالشیها، ارمنیها، اوستیاییهای قفقاز ـکه خود را ایرانی مینامند ـ مازندرانیها، لرها، گیلانیها و.. از اشتراکات بسیار تاریخی، فرهنگی و سنت و آداب و رسوم برخوردار هستند و پراکندگی و جدایی بخشهای گوناگون ایران بزرگ در 196 سال گذشته، ساختگی و مصنوعی و ساخته دست استعمارگران روسیه و انگلستان و نه خواسته مردم این مناطق بوده است.
با این اوصاف، به نظر میرسد ایجاد اتحادیهای سیاسی ـ جغرافیایی با رویکرد همگرایی منطقه ای، سبب ساز ایجاد نوعی همگرایی فرهنگی، هویتی و اقتصادی بین ملتی میشود که در تاریخ پر فراز و نشیب فلات ایران، در کنار هم زیستهاند و از عناصر فرهنگی و تمدنی مشترکی ـ مانند نوروز، زبان پارسی و دیگر زبانهای آریایی و شخصیتهای اساطیری، فرهنگی و تاریخی مشترک ـ بهره میبرند... .
بر پایه این گزارش، کشورهای مورد نظر، یازده کشور ایران، افغانستان، تاجیکستان، پاکستان، ازبکستان، ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان، ارمنستان، قزاقستان و قرقیزستان و نیز بحرین و مناطق نیمه مستقل اقلیم کردستان عراق و مناطق شمال قفقاز، از جمله داغستان و اوستیا هستند که مردمانشان با فرهنگ و تاریخ مشترک هزاران سال در کنار هم زیسته و در سدههای گذشته، در کشاکش رقابتها و توطئههای استعماری از هم جدا شدهاند.
یک پرسش اساسی که برخی آریایی تباران غیر ایرانی فلات ایران مطرح کردهاند، نام این اتحادیه است! با توجه به این که ایران بزرگ تاریخی، همه سرزمینها و اقوام و زبانهای متنوع واقع در فلات ایران را در بر میگیرد و محدوده شناخته شده رسمی کنونی کشور ایران در بخشی از ایران بزرگ قرار دارد؛ بنابراین، با وجود نامهایی چون اتحادیه فلات ایران، اتحادیه کشورهای آسیای جنوب غربی، اتحادیه کشورهای وارث تمدن ایرانی، اتحادیه ایران بزرگ، اتحادیه آریانا، اتحادیه کشورهای آریایینژاد و... هر یک از کشورهای این منطقه، ممکن است انتقاداتی به هر یک از این نامها داشته باشند که ریشه در نامگذاری کنونی جغرافیایی یا زبان رسمی متداول در هر یک از این کشورها دارد.
بنابراین، در آستانه رویداد بینالمللی ثبت جهانی نوروز، بسیار بجا خواهد بود، همه علاقهمندان به تشکیل این اتحادیه از میراث مشترک نام زیبا و پر معنای «اتحادیه نوروز» برای اتحادیه کشورهای آریایی تبار واقع در فلات ایران بهره ببرند که علاوه بر این که یادآور پیشینه سترگ تاریخی فرهنگی مشترک ماست، مورد پذیرش همه کشورهای یازدهگانه و دیگر مناطق نیمه مستقل، واقع در این منطقه بوده و اختلاف نظری درباره آن وجود نخواهد داشت.
متن کامل این مطلب را اینجا بخوانید.