سه شنبه, 15ام آبان

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان خبری هشدار دهنده؛ حفاری غیرمجاز در «اشکفت سلمان» ایذه

یادمان

خبری هشدار دهنده؛ حفاری غیرمجاز در «اشکفت سلمان» ایذه

دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی ایذه گفت: حفاران غیرمجاز منطقه حفاظت شده اشکفت سلمان را هم حفاری کردند.

nike foamposite 2000 black women shoes heels - Blanco - 991 - DJ3180 - Nike Air Max 97 By You Zapatillas personalizables | Grailify - white nike air force mid mens 9.5 sandals size - nike sky hi dunk on people youtube Light Smoke Grey

فرامرز خوشاب در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: چندی پیش من خبر قطع برق منطقه اشکفت سلمان را اعلام کردم. دقیقاً فردای همان شب حدودا ساعت چهار بامداد حفاران غیرمجاز با سوءاستفاده از خراب بودن دوربین‌های مداربسته و پیجرها که نزدیک 9 ماه است کار نمی‌کنند دست به حفاری زدند.


وی افزود: خوشبختانه نگهبان منطقه که در آن هنگام حضور داشت متوجه قضیه شد و با خبر کردن نیروهای انتظامی و گروه میراث فرهنگی توانست جلوی این اتفاق را بگیرد.


خوشاب توضیح داد: در بازدیدی که از محل حفاری داشتم در اطراف محل مورد حفاری کوزه شکسته پیدا کردم که حاکی از این است که منطقه توسط حفاران کاملاً رصد شده و این کار از پیش برنامه‌ریزی شده بود و توانستند به اهداف‌شان ولو به صورت جزیی دست پیدا کنند.


وی، با اشاره به این که این اتفاق هشدار در پی دارد، توضیح داد: ما از دوستان‌مان در سازمان میراث فرهنگی که تازه آمده‌اند به ویژه مدیر کل جدید انتظار داریم با توجه به انعکاس این قضایا در جریان این موضوع باشند چون مهمترین و امنیتی‌ترین محوطه تاریخی ایذه با وجود دوربین و امکانات حفاظتی مورد حفاری غیرمجاز قرار گرفته است.

او بیان کرد: علاوه بر امکاناتی که در این محوطه وجود دارد ما به دستگاه یو پی ‌اس نیز برای نگه‌داری دوربین‌ها نیاز داریم.


خوشاب در خصوص نیروهای یگان حفاظت، گفت: یگان حفاظت میراث فرهنگی اگر قصد حفاظت از منطقه خوزستان را دارد این میزان نیرو جوابگو نیست. ایذه به صورت مقدماتی بین هفت تا 10 نیروی یگان حفاظت آموزش دیده با تجهیزات کامل نیاز دارد.

به گزارش ایسنا، اشکفت سلمان (نیایشگاه تاریشا) بزرگ‌ترین خط نوشته میخی ایلام نو را در خود جا داده‌است. اشکفت سلیمان در جنوب ایذه واقع شده و شامل چهار نقش برجسته متعلق به دوره ایلامیان و بقایای یک ساختمان متعلق به اتابکان است. این محل پرستشگاه تاریشا یکی از خدایان ایلامی بوده‌ است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه