یکشنبه, 02ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها خبر یک فوق تخصص گوارش و کبد: پس از مصرف غذاهای چرب بلافاصله نخوابید

خبر

یک فوق تخصص گوارش و کبد: پس از مصرف غذاهای چرب بلافاصله نخوابید

یک فوق تخصص گوارش و کبد گفت: افراد نباید هنگام سحر و افطار بلافاصله پس از خوردن حجم زیادی از چربی بخوابند، چون ممکن است دچار سوءهاضمه شوند.

new nike football boots 2012 2017 - 002 - Nike Air Max 270 ESS Ανδρικά Παπούτσια Γκρι / Λευκό DM2462 | Nike

دکتر شهرام آگاه در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود:چربی‌ها یک منبع انرژی زیاد محسوب می‌شوند و می‌توانند انرژی بدن را در طولانی مدت تامین کنند. این مواد می‌توانند زمینه تخلیه معده را کند کنند. اما افرادی که دچار بیماری ریفلاکس و کندی تخلیه معده هستند، ممکن است با مصرف چربی علائم آنان تشدید شود.

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه یکی از مشکلات روزه‌داران کاهش آب بدن آنان است، اظهار کرد:‌ در این شرایط رعایت رژیم غذایی به منظور پیشگیری از تشنگی در ماه مبارک رمضان از اهمیت زیادی برخوردار است. برخی افراد در فاصله افطار تا سحر مایعات زیادی می‌نوشند تا از تشنگی خود در طول ساعات روزه‌داری جلوگیری کنند، این در حالی است که آب زیاد دفع می‌شود.

وی در ادامه گفت: به منظور تامین آب کافی هنگام روزه‌داری لازم است موادی مصرف کنیم که به حفظ آب بدن کمک کند، بنابراین روزه داران می‌توانند از میوه و سبزی استفاده کنند.

این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به فواید مصرف میوه و سبزی‌های تازه برای دستگاه گوارش و حفظ آب بدن هنگام روزه‌داری، اظهار کرد: میوه‌ها و سبزی‌های تازه، آب فراوانی دارند و به مرور جذب بدن می‌شوند، بنابراین میزان تشنگی را در ساعات روزه‌داری کاهش می‌دهند. از سوی دیگر فیبر موجود در این مواد باعث پیشگیری از ابتلا به یبوست می‌شود علاوه بر آن با کند کردن تخلیه مواد غذایی باعث پیشگیری از گرسنگی در طول روز می‌شوند.

آگاه درباره کالری مصرفی روزه داران اظهار کرد: مرسوم است که افراد پس از افطار به خوردن قندهای ساده مانند زولبیا و بامیه روی می‌آورند، این در حالیست که این مواد باعث افزایش ناگهانی قند خون می‌شود و پس از مدت کوتاهی گرسنگی را در پی دارند بنابراین باید از مصرف این‌گونه مواد به ویژه در سحر خودداری کرد.

وی افزود: افراد می‌توانند هنگام سحر و افطار از قندهای مرکب که در مواد نشاسته‌ای مانند نان و برنج موجود است، استفاده کنند. این مواد کالری مورد نیاز بدن را به مرور آزاد و در نتیجه در مدت طولانی‌تری انرژی بدن را تامین می‌کنند.

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر ضرورت خودداری از مصرف حجم زیادی از غذا هنگام افطار اظهار کرد: معده بر اثر روزه‌داری ساعت‌ها خالی بوده است و اگر در مدت کوتاهی حجم زیادی از غذا وارد آن شود تحت فشار قرار می‌گیرد و ممکن است فرد به سوء هاضمه و دل درد دچار شود.

وی توصیه کرد: افراد هنگام افطار روزه خود را با غذاهای ساده‌ای مانند نان، پنیر و سبزی باز کنند. در کنار این مواد می‌توانند خرما مصرف کنند. خرما ماده قندی است که انرژی اولیه بدن را تامین می‌کند، اما با توجه به وجود فیبر در آن، قند به آهستگی آزاد می‌شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: لازم است اگر افراد مایل به صرف شام بودند، پس از گذشت چند ساعت از افطار این کار را انجام دهند.

آگاه در پایان درباره تاثیر روزه‌داری بر دستگاه گوارش افرادی که تحت رژیم‌های غذایی هستند، اظهار کرد: برخی افراد بر اساس دستور پزشک چندین بار در طول روز غذاهایی با حجم کم مصرف می‌کنند. در این شرایط نمی‌توانند روزه بگیرند، بنابراین لازم است با نظر پزشک خود به گونه‌ای رژیم غذایی خود را ادامه دهند تا کالری مورد نیاز را در افطار و سحر دریافت کنند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه