یکشنبه, 02ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها خبر ۵ دلیل خوب برای مصرف بیشتر پیاز/چه‌ کنیم تا دهان‌ بوی پیاز ندهد؟

خبر

۵ دلیل خوب برای مصرف بیشتر پیاز/چه‌ کنیم تا دهان‌ بوی پیاز ندهد؟

خبرگزاری فارس: پیاز یک ماده غذایی مفید برای بیماران مبتلا به دیابت است؛ به عقیده برخی از متخصصان نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد زیرا حاوی میزان قابل ملاحظه‌ای گلوسید است اما همین پیاز تری گلیسیرید خون را کاهش می‌دهد.

تسوق ماست اند هاربر السعودية أونلاين مع تخفيضات 25 - charles barkley nike shoes for sale cheap jordan , نمشي - 75% | adidas jeans trace royal red color code , MnjeShops , Tommy hilfiger iconic tommy backpack pvc

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از کیهان، پیاز یکی از پرمصرف‌ترین و پرطرفدارترین مواد غذایی موجود در هر آشپزخانه‌ای است؛ بی خود نیست وقتی کودکی را پشت سر می‌گذاریم یکی از طرفداران پر و پا قرص این ماده غذایی می‌شویم.

چون همین پیاز خودمان ضد سرطان و ضد دیابت است، باعث جریان بهتر خون می‌شود، با کلسترول بالا مقابله می‌کند و غیره؛ با ما همراه باشید تا بگوییم این ماده غذایی چه خواصی دارد و چگونه باید از آن استفاده کنید تا خواص بیشتری عایدتان شود.

*پیاز خواص ضدسرطانی دارد

پیاز از ابتلا به برخی از سرطان‌ها پیشگیری می‌کند و حتی می‌تواند جلوی رشد سلول‌های سرطانی را بگیرد؛ نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که پیاز می‌تواند باعث پیشگیری از سرطان معده و سرطان لوله گوارش شود؛ می‌پرسید چرا؟ به خاطر اینکه پیاز حاوی آنتی اکسیدان‌هایی مثل آنتوسیانین و کرستین است که خواص ضد سرطانی دارند.

نتایج یک پژوهش فرانسوی که بر موش‌های مبتلا به سرطان کولون انجام شده نشان می‌دهد عصاره پیاز می‌تواند جلوی تکثیر سلول‌های سرطانی را بگیرد.

روش مصرف: البته که نمی‌شود مثلاً یک قابلمه پیاز بار بگذارید و میل کنید؛ همیشه پیاز برای طعم‌دار کردن خوراکی‌ها استفاده می‌شود؛ بهتر است بدانید که پیاز سفید در مقایسه با پیاز قرمز یا زرد حاوی آنتی اکسیدان‌های کمتری است؛ پیاز را با مواد غذایی دیگری که سرشار از آنتی اکسیدان است مصرف کنید مثل سبزی‌های رنگی.

پیاز را به صورت خام یا پخته وارد برنامه غذایی‌تان بکنید، اما توجه داشته باشید که در پخت آن از روغن بیش از اندازه استفاده نکنید.

*پیاز با کلسترول مقابله می‌کند

پیاز خواص ضدکلسترولی دارد؛ این خاصیت پیاز مدیون خواص آنتی اکسیدانی و امگا3 های موجود در آن است؛ در واقع پیاز به کمک امگا3 های خود به کاهش میزان تری کلیسیرید خون کمک می‌کند؛ تری گلیسیریدها چربی‌هایی هستند که بدن به عنوان انرژی از آنها استفاده می‌کند؛ پیاز از ابتلا به برخی از سرطان‌ها پیشگیری می‌کند و حتی می‌تواند جلوی رشد سلول‌های سرطانی را بگیرد؛ نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که پیاز می‌تواند باعث پیشگیری از سرطان معده و سرطان لوله گوارش شود.

هنوز به طور دقیق ارتباط بین تری گلیسیرید و کلسترول مشخص نشده است اما متخصصان بر این باورند زمانی که میزان تری گلیسیرید بالا می‌رود میزان کلسترول خوب کاهش می‌یابد و به این ترتیب کلسترول بد خطرناک‌تر شده منجر به بسته شدن رگ‌های خونی می‌شود.

روش مصرف: برای استفاده بیشتر از آنتی اکسیدان‌ها از پیاز قرمز یا زرد استفاده کنید؛ می‌توانید از پیاز خام برای تهیه انواع سالادها استفاده کنید؛ زمانیکه می‌خواهید پیاز را بپزید و یا سرخ کنید از روغن زیاد استفاده نکنید؛ پیاز خام آنتی اکسیدان‌های بیشتری دارد؛ پخت و پز میزان آنتی اکسیدان‌های این ماده غذایی را به میزان کم کاهش می‌دهد.

توجه داشته باشید که پیاز به تنهایی معجزه نمی‌کند؛ زمانی خواص این ماده غذایی بیشتر می‌شود که در چارچوب یک تغذیه سالم و متنوع حاوی میوه و سبزی‌های سرشار از آنتی اکسیدان مصرف شود.

*آیا پیاز برای رگ‌های خونی مفید است؟

اگر چه این خاصیت پیاز به پای سیر نمی‌رسد اما باید بدانید که پیاز به گردش خون کمک زیادی می‌کند؛ نتایج یک پژوهش انگلیسی نشان می‌دهد افرادی که روزانه سوپ پیاز می‌خورند کمتر دچار انباشتگی جرم در رگ‌های خونی‌شان می‌شوند.

البته مطالعات دراین زمینه همچنان ادامه دارد؛ در واقع پیاز حاوی آنتی اکسیدان‌ها و ترکیبات سولفیدی(گوگرددار) است و برای همین برای رگ‌ها مفید است؛ همچنین باید بدانید که این ماده غذایی مفید حاوی امگا 3 نیز هست که میزان کلسترول خون را پایین می‌آورد.

پتاسیم موجود در آن، نمک بیش از اندازه بدن را دفع می‌کند و برای همین قلب و رگ‌های خونی را در سلامت نگه می‌دارد.

روش مصرف: حتماً سر سفره پیاز خام داشته باشید؛ در تهیه سالادهایتان از این ماده غذایی غافل نشوید؛ توجه داشته باشید پیاز خام حاوی آنتی اکسیدان‌های بیشتری است.

پیاز همیار لاغری، اصلاً هر ماده غذایی که باعث لاغری شود عزیزتر است؛ اگر می‌خواهید لاغر شوید پیاز را وارد برنامه غذایی‌تان بکنید؛ اول به خاطر اینکه پیاز حاوی فیبر است؛ فرقی نمی‌کند که خام باشد یا پخته! فیبرهای موجود در آن داخل دستگاه گوارش حجیم می‌شود و برای همین احساس گرسنگی را کاهش می‌دهد.

این ماده غذایی همچنین ادرارآور است و به دفع سموم بدن کمک می‌کند؛ در نهایت باید بگوییم که پیاز میزان تری گلیسیرید خون را کاهش می‌دهد؛ تری گلیسیریدها چربی‌های انباشته شده در بافت‌های چربی بدن هستند که در شکم و ران‌ها انباشته می‌شوند.

روش مصرف: فرقی نمی‌کند چه پیازی باشد! اگر می‌خواهید لاغر شوید پیاز سفید، قرمز، زرد، خام و پخته میل کنید؛ توجه داشته باشید که در پخت آن از روغن بیش از حد استفاده نکنید.

*پیاز خواص ضد دیابتی دارد

پیاز یک ماده غذایی مفید برای بیماران مبتلا به دیابت است؛ به عقیده برخی از متخصصان نباید در مصرف آن زیاده روی کرد زیرا حاوی میزان قابل ملاحظه‌ای گلوسید است؛ اما همین پیاز تری گلیسیرید خون را کاهش می‌دهد.

همان کاری که انسولین به ویژه در افراد مبتلا به اضافه وزن انجام نمی‌دهد؛ واقعیت این است که پیاز حاوی ماده‌ای به نام گلوکوکینین است که حرف و حدیث زیادی در مورد آن وجود دارد؛ به عقیده برخی از متخصصان این ماده میزان قند خون را کاهش می‌دهد.

نتایج یک پژوهش انگلیسی نشان می‌دهد افرادی که روزانه سوپ پیاز می‌خورند کمتر دچار انباشتگی جرم در رگ‌های خونی‌شان می‌شوند به عقیده برخی دیگر گلوکوکینین باعث تحریک پانکراس می‌شود که وظیفه کنترل میزان گلوکز را دارد.

در هر حال تأثیری که پیاز در مقابله با مشکلات قلبی عروقی دارد برای افرادی که از دیابت نوع 2 رنج می‌برند و یا پتانسیل ابتلا به آن را دارند مفید است.

روش مصرف: بهتر است در این مورد نظر پزشک معالج خود را جویا شوید؛ در واقع پزشک شما بهتر می‌تواند تشخیص دهد که شما می‌توانید از پیاز استفاده کنید یا نه.

*با بوی بد دهان بعد از مصرف پیاز چه کنیم؟

خیلی‌ها از ترس بوی دهان از مصرف پیاز خام خودداری می‌کنند؛ با این حال مقابله با بوی بد دهان بعد از خوردن پیاز خام کار چندان سختی نیست؛ کافی است مقداری جعفری، موز یا کیوی میل کنید؛ بعد از مصرف سیر یا پیاز مقداری جعفری خام بجوید؛ خواهید دید که موثر واقع می‌شود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه