پنج شنبه, 01ام آذر

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها نگاه روز از حلبچه تا حلب

نگاه روز

از حلبچه تا حلب

برگرفته از  تارنمای ایرانچهر

 

محمداسماعیل حیدرعلی (محمد حیدری)

 

بمباران شیمیایی حلب ، خاطره ی جنایت شیمیایی صدام در حلبچه را برای افرادی همچون من که رویدادها را با سماجت و بی آن که اجازه دهیم ، فراموشی «خاطره ها»  را از یادمان بزداید ، بسیار پر رنگ کرد . اکنون جنجال بر سر این است که شورشیان سلاح شیمیایی به کار برده اند و یا نیروهای دولتی ؟…..  و سخن از تشکیل هیات حقیقت یاب است.
فرض بگیریم این هیات تشکیل شد و به کارگیرنده  ی سلاح شیمیایی را هم مشخص کرد  . آیا نتیجه ای برای مجازات عاملین اصلی مسلح شدن جنایتکاران به اسلحه شیمیایی که همان شرکت های فراملیتی هستند ، در بر خواهد داشت ؟
پاسخ من «  نه » است ؛  زیرا تجربه این را ثابت کرده است .
صدام نه تنها در حلبچه ، بلکه بارها علیه نیروهای مدافع و نیز غیر نظامیان ایرانی سلاح شیمیایی را در گستره ای باور نکردنی به کار برد و جنایات تکان دهنده ای مرتکب شد که مورد تایید هیات های حقیقت یاب جهانی هم قرار گرفت ؛ اما کسی به دنبال یافتن پاسخ این پرسش نرفت که کدام دولت و افراد امکان دسترسی وی به آن حجم بالا از سلاح های شیمیایی را فراهم کرده اند ؟
سرانجام مجله آلمانی « اشپیگل » در شماره  ی هشتم اوت ۱۹۹۳ خود ( از صفحه ی ۱۹۹ به بعد  ) گزارش بسیار مستندی از حمایت های گسترده ولی پنهانی دولت ریگان و سپس بوش پدر برای تجهیز گسترده ی صدام به انواع سلاح های کشتار جمعی منتشر کرد و نشان داد که جرج بوش پدر ( که آن زمان معاون ریگان بود ) چگونه از تابستان سال ۱۹۸۶ سفرهایی را به دور دنیا آغاز کرد تا دولت ها و کمپانی های مختلف را تشویق کند ، بدون جلب توجه ، هرکدام بخشی از مواد و تجهیزات لازم را در اختیار صدام بگذارند ( کوشش برای در اختیار نهادن کمک های غیرنظامی مانند غذا و اعتبار مالی نیز جزو ماموریت وی بود. )

 


تصویر صفحه ای از گزارش مجله ی « اشپیگل » در باره ی نقش دولت های غربی در تجهیز ارتش عراق به سلاح شیمیایی

    همین بوش پدر وقتی رئیس جمهور شد ، همان مسیر ریگان را ادامه داد و از شاهکارهای پسرش هم که همگی اطلاع دارید !
آن گزارش « اشپیگل  » برای مدتی در بین افراد خوش خیالی مانند من ، این امید را به وجود آورد که جامعه ی جهانی عاملان اصلی را ،  دست کم  ، نکوهش و محکوم خواهد کرد ؛ اما پس از سال ها سیاه بازی و لفاظی ، تنها دو سه بازرگان دست چندم که در رساندن مواد برای تهیه سلاح های شیمیایی به صدام نقش داشتند ، به مجازات های سبکی محکوم گردیدند و پرونده ی این جنایت بزرگ بسته شد !!!

صدام برای جنایت های جنگی اش اعدام نشد .  تاریخ مصرفش تمام شده بود !

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه