یکشنبه, 04ام آذر

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها خبر تأثیر کم خوابی بر بیماری‌های خود ایمنی

خبر

تأثیر کم خوابی بر بیماری‌های خود ایمنی

آشفتگی در ساعت بیولوژیک بدن موجب بهم خوردن تعادل سلول‌های سیستم ایمنی به نفع افزایش برخی سلول‌های التهاب زا در بدن می‌‌شود.

air-jordan-4-retro-cement-x-new-era-chicago-bulls-sneaker-hook-up-hat | womens air max 90 iron - 134 Air Jordan 1 High OG "University Blue" 2021 For Sale - 555088

یک متخصص ایمونولوژی گفت: آشفتگی در ساعت بیولوژیک بدن موجب بهم خوردن تعادل سلول‌های سیستم ایمنی به نفع افزایش برخی سلول‌های التهاب زا در بدن می‌‌شود که می‌تواند خطر ابتلا به انواع بیماریهای التهابی را افزایش دهد.

به گزارش تسنیم، جمشید حاجتی، متخصص ایمونولوژی و دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین المللی ایمونولوژی و آلرژی ایران، اظهار داشت: علم ایمونولوژی امروزه به ابزاری توانمندی در دست دانشمندان و متخصصان برای مطالعه ساز و کارهای مرتبط با پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌ها تبدیل شده است.

به گفته وی تشخیص آزمایشگاهی بسیاری از بیماری‌های عفونی (مانند لیشمانیوز، بروسلوز،ایدز، هپاتیت و...)، واکسیناسیون و درمان سرطان‌ها به کمک آنتی بادی‌های مونوکلونال به عنوان شاخه‌هایی از علم ایمونولوژی می‌توان اشاره کرد.

دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین المللی ایمونولوژی و آلرژی ایران ادامه داد: اگر چه امروزه به برکت توسعه و پیشرفت ایمونولوژی خاطره تلخ بیماری‌های عفونی و رنج ناشی از مرگ و میر جمعیت‌های انبوه انسانی از بین رفته است، اما هنوز وجود مشکلات و بیماری‌هایی نظیر سرطان ها، آلرژی‌ها، ناباروری‌ها، مشکلات دوران پیری و کهنسالی، بیماری‌های نقص ایمنی مادرزادی، بیماری‌های خودایمن و موضوع پیوند اعضاء به عنوان معضلات بهداشتی و سلامت جامعه، آینده بسیار پرمسئولیتی را برای متخصصین این رشته ایجاد کرده است.

حاجتی عنوان کرد: مطالعات اخیر دانشمندان در نقاط مختلف دنیا ارتباط قابل توجه‌ای بین میزان بالای ابتلا به انواع سرطان‌ها و نیز بیماری‌های خود ایمن مانند لوپوس، مالتیپل اسکلروزیس، دیابت خودایمن با  آلودگی هوا و تغذیه نادرست را نشان می‌دهند که متاسفانه در کشور ما نیز بر اساس گزارش‌های اعلام شده اینگونه بیماری‌ها در حال افزایش است.

وی بیان داشت: در مطالعه جالب توجهی که در مجله ساینس (Science) در سال 2014 میلادی به چاپ رسیده است نشان داده شده است که بی نظمی در خواب شبانه به دلیل کشیک‌های شبانه طولانی و یا بی‌خوابی و ناراحتی ناشی از مسافرت طولانی با هواپیما (Jet lag) به دلیل ایجاد آشفتگی در ساعت بیولوژیک بدن موجب به هم خوردن تعادل سلول‌های سیستم ایمنی به نفع افزایش برخی سلول‌های التهاب زا در بدن می شود که می تواند خطر ابتلا به انواع بیماریهای التهابی را افزایش دهد.

دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین المللی ایمونولوژی و آلرژی ایران اضافه کرد: دوازدهمین کنگره بین المللی ایمونولوژی و آلرژی ایران که در تاریخ 9 الی 12 اردیبهشت ماه 1393 در مرکز همایش های برج میلاد برگزار می‌شود، متخصصین و محققین از سرتاسر دنیا از جمله برنده جایزه نوبل پزشکی پروفسور زینکرناگل، اقدام به بحث و تبادل نظر در زمینه بیماری‌های مرتبط با سیستم ایمنی می‌کنند.

حاجتی افزود: در کنگره ایمونولوژی برنامه‌ای تحت عنوان «جلسه پرسش و پاسخ مردمی» با حضور متخصصین برجسته دانشگاه‌های علوم پزشکی و برخی از متخصصین خارجی در روزهای برگزاری کنگره برگزار خواهد شد. این نشست جهت برقراری ارتباط مستقیم و صمیمانه بین مردم و متخصصین  صاحب نام داخلی و خارجی در حوزه بیماری‌های مرتبط با سیستم ایمنی مانند آلرژی، سرطانها، بیماریهای خودایمن، ناباروری و سقط جنین در دو جلسه سه ساعته انجام خواهد گرفت و افراد علاقه مند می توانند از اواخر فروردین ماه با ثبت نام در این جلسات به طور رایگان شرکت کنند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه