یادمان
تخریب گسترده بافت تاریخی شوشتر در دستور کار قرار میگیرد
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- چهارشنبه, 26 خرداد 1389 13:36
- آخرین به روز رسانی در چهارشنبه, 26 خرداد 1389 13:36
- نمایش از چهارشنبه, 26 خرداد 1389 13:36
- بازدید: 3594
تخریب گسترده بافت تاریخی شوشتر در دستور کار قرار میگیرد
خبرگزاری فارس: مدیران شهری شوشتر تصمیم گرفتهاند دو خیابان موجود در این کهنشهر تاریخی را که از درون بافت تاریخی میگذرد، تعریض کنند که با اجرای آن، آثار بسیار زیادی در مسیر این دو خیابان تخریب میشود.
سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شوشتر درباره این تصمیم اظهار داشت: با تعریض دو خیابان مهم در بافت تاریخی شوشتر علاوه بر تعرض به بافت تاریخی این شهر که پس از ثبت جهانی سازههای آبی از اهمیت فوقالعادهای برخوردار شده است، بسیاری از آثار تاریخی موجود در بافت یا تخریب و یا در معرض نابودی قرار میگیرند.
مجتبی گهستونی افزود: با تعریض و ایجاد دو خیابان «بر ابن مالک» و «عبدالله بانو» که در مهمترین بخش از بافت تاریخی قرار دارند به دهها خانه تاریخی، ساباط و بقعه آسیب جدی وارد میشود و بافت تاریخی شوشتر را که پر از بناهای ثبتی و غیر ثبتی است در ردیف کم اهمیتترین بافتهای تاریخی کشور قرار میدهد.
وی با اشاره به اینکه در شهرستان شوشتر ترافیک یکی از مشکلات اساسی است، گفت: باید برای حل این مشکل به نحوی اقدام شود که بافت تاریخی کمترین آسیب را متحمل شود، این درحالی است که اقدام مورد نظر شهرداری برای رفع مشکل ترافیک، خود، افزودن مشکلاتی جدید بر این شهر تاریخی است.
این فعال فرهنگی بیان داشت: در این طرح قرار است کوچه تاریخی «بر ابن مالک» به خیابان تبدیل شود و تا خیابان امام خمینی(ره) امتداد یابد. همچنین قرار است که خیابان «عبدالله بانو» که پیشتر با تخریبهای متعددی مواجه بوده است نیز تعریض شود.
گهستونی اظهار داشت: در خیابان «بر ابن مالک» علاوه بر وجود بقعه بر ابن مالک، محوطه و آثار با ارزش «دل دل»، «خانه کلانتر»، «خانه امین زاده»، «مسجد جامع» و... وجود دارد، اما در خیابان «عبدالله بانو» تراکم آثار و بناهای با ارزش زیاد است که از جمله آنها میتوان به مسجد و بقعه بسیار با ارزش «عبدالله بانو»، ساباط «معین التجار»، «مسجد سید قطبالدین» و... اشاره کرد.
دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان در ادامه گفت: در بافت تاریخی شوشتر محوطه و بناهای متعددی وجود دارد که با توجه به برخورداری لیست آثار ثبت شده خوزستان از 50 درصد بناهای با ارزش این شهر، نشاندهنده ارزش و اهمیت شهر تاریخی شوشتر است.
وی تاکید کرد: ضرورت دارد تمام بناهای موجود در بافت شوشتر به خصوص در محدوه دو خیابان مورد نظر مورد بررسی و شناسایی کامل قرار گیرند و در نهایت در فهرست آثار ملی ثبت شوند. همچنین باید پیش از انجام هر نوع عملیات اجرایی که منجر به تخریب بافت تاریخی شود موضوع با سازمان میراث فرهنگی مطرح شود.
گهستونی با اشاره به اینکه سازمان میراث فرهنگی خوزستان باید به وظایف قانونی خود مبنی بر تعیین محدوده بافتهای تاریخی عمل کند، اظهار داشت: بر اساس بند «ب» ماده 166 قانون برنامه چهارم توسعه، سازمان میراث فرهنگی موظف شده است تا پایان موعد زمانی، محدوه بافتهای تاریخی در تمام شهرهای کشور را تعیین و برای مدیریت شهری یکپارچه به شهرداریها اعلام کند.