زیست بوم
«لفور» ؛ سرزميني كه براي ديدنش بايد عجله كرد!
- زيست بوم
- نمایش از دوشنبه, 10 خرداد 1389 14:32
- بازدید: 3985
برگرفته از مهار بیابان زایی - محمد درویش
برخي از ايرانيان و جهانگرداني كه از روستاي «لفور» بازديد كردهاند، چنان شيفتهي آن سرزمين و چشمانداز يگانهاش شدهاند كه لفور را بهشت مازندران معرفي كردهاند؛ همان مازندراني كه بسياري بهشت ايران مينامندش و همان ايراني كه گل سرسبد گيتي بوده و در شمار شش كشور نخست جهان از منظر جاذبههاي گردشگري طبقهبندي شده است. اينها را گفتم تا اگر هنوز مجال عزيمت به سوادكوه را نيافته و از جنگلهاي ناهمتاي شيرگاه ديدن نكردهايد، شتاب كنيد كه ممكن است ديگر چيزي براي ديدن نيابيد!
چرا كه سد البرز، به زمان آبگيري نزديك ميشود؛ رخدادي كه با وقوع آن نهتنها بخش عمدهاي از اراضي لفور و 12 روستاي ديگر به زير آب ميرود، بلكه گورستاني سه هزار ساله را نيز با خود براي هميشه به زير آب خواهد برد؛ گورستاني كه باستانشناسان اخيراً توانستهاند نوع جديدي از آيينهاي تدفين مربوط به ايرانيان سه هزارهي پيش را در آن شناسايي كنند. با اين وجود، به گفتهي مهدي عابديني، سرپرست گروه باستانشناسي منطقه، به رغم نيمهكاره ماندن كاوشها، مسئولين وزارت نيرو در محل، كمترين همكاري و همراهي را نيز با باستانشناسان دريغ كردهاند.
غمانگيزتر آن كه، بر پايهي گزارش تكاندهندهي خبرگزاري فارس، ساخت اين سد تاكنون منجر به نابودي بخشي از زيرساختهاي توسعه منطقه شده، چندين مدرسه تعطيل گشته، روند مهاجرت افزايش يافته و كسي ديگر رغبت به سرمايهگذاري در محل ندارد. به نحوي كه اين گزارش صراحتاً ميگويد: «سد البرز يكي از عوامل مهم در مهاجرت مردم و خروج سرمايهها به شهرهاي ديگر است.»
در همين ارتباط :
- لفور در ويكي پديا؛
- گورستان سه هزار ساله لفورك، قرباني بعدي سد سازي در ايران است!
- لفور بهشت مازندران - مازندران بهشت ايران - ايران گل سرسبد جهان!
- وزير نيرو: مشكلي براي ادامه عمليات اجرايي سد سيوند و البرز وجود ندارد!
- آبگيري سد البرز، گورستان بناهاي مذهبي عصر آهن 3 را زير آب ميبرد!
- سكونتگاه مردم عصر آهن 3 و قبرستان ساساني، پشت سد البرز مازندران زير آب خواهد ماند!
- با گذشت 10 سال از آغاز به كار سد، سد البرز سوادكوه به جاي آباداني ، عامل محروميت شده است!