زبان پژوهی
دوم اسفند روز بین المللی زبان فارسی
- توضیحات
- دسته: زبان پژوهي
- منتشر شده در 21 ارديبهشت 1403
- نوشته شده توسط Super User
- بازدید: 971
زبان فارسی هم بر اساس فلسفهی اعلامیه و قطعنامه روز بینالمللی زبان مادری در سال٢٠٠٠ «زبان مادری ایرانیان» است و هم به لحاظ تاریخی. چرا که قرنها است زبان آموزش، تاریخنگاری و شعر و ادب تمامی مردمان و اقوام ایران زمین بوده و مادران همه این تیرههای ایرانی، در کنار صدها لهجه و گاه زبان محلی رایج در کشور، به آن سخن میگفته و میگویند. زبان فارسی زبان مادر همه ما ایرانیان، یعنی «مادر ایران»، «مام میهن» و پیوند دهنده «فرزندان ایران» است. در بطن این مادر مینوی است که در طول هزارهها جسم و روح و روان همه مادران ما آرمیده و خواهند آرمید.
برابرهای مصوّب فرهنگستان ایران (فرهنگستان نخست) برای اصطلاحات فوتبال / نخستین مصوبات برای اصطلاحات فوتبالی چه بود؟
- توضیحات
- دسته: زبان پژوهي
- منتشر شده در 21 ارديبهشت 1403
- نوشته شده توسط Super User
- بازدید: 986
فرهنگستان ایران که ازجمله وظایف آن «اختیار الفاظ و اصطلاحات در هر رشته از رشتههای زندگانی با سعی در اینکه حتیالامکان فارسی باشد» بود، برای اصطلاحات فوتبال، برابرهای زیر را برگزید که سال ۱۳۱۹ با امضای نخستوزیر وقت ابلاغ شد
زبان فارسی، ایرانشهر و استاد مصطفی ملکیان
- توضیحات
- دسته: زبان پژوهي
- منتشر شده در 22 ارديبهشت 1402
- نوشته شده توسط Super User
- بازدید: 5670
این روزها مطلبی در کانال ها در رابطه با «فارسی زبانان» و «فارسی دانان» به استاد مصطفی ملکیان نسبت داده می شود که امیدوارم نسبتی نادرست باشد؛ گو اینکه از ایشان سابقا هم مطالبی در رابطه با تاریخ و تمدن ایرانی شنیده و یا خوانده بودم که حقیقتا خیلی نا امید کننده بود.
استورههای ایرانی در آیینۀ اسناد ودایی
- توضیحات
- دسته: زبان پژوهي
- منتشر شده در 23 ارديبهشت 1401
- نوشته شده توسط Super User
- بازدید: 3881
امروزه به آن اندازه از کُنه تاریخمان دور افتادهایم که شاید دیگر امیدی برای بازپیرایی دگربار آن بر جای نمانده باشد. اما به هر رو، بر ماست تا این چراغ بیفروغ کنونی و همین اندک کورسوی بازمانده در دل تاریکی را زنده نگاهداریم، شاید که راهی برای بازدم دوبارۀ آن یافت گردد. یکی از این راهها، نگاه به آیینۀ روشنتر ماندۀ «اسناد کهن هندی» است.
دكتر علی رواقی: راه ترویج زبان فارسی از سیاست میگذرد
- توضیحات
- دسته: زبان پژوهي
- منتشر شده در 13 آذر 1398
- نوشته شده توسط Super User
- بازدید: 6420
دكتر علی رواقی استاد دانشگاه، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی و همچنین یکی از پژوهشگرانی است که سالها در زمینه زبان فارسی در تاجیکستان فعالیت کرده است.
تسوق ماست اند هاربر السعودية أونلاين مع تخفيضات 25 - charles barkley nike shoes for sale cheap jordan , نمشي - 75% | AspennigeriaShops , Air Jordan 1 Mid 'Wolf Grey Aluminum' (W) , nike mercurial high top purple pants girls wearتیرهایی که زبان ملی فارسی را نشان گرفته است
- توضیحات
- دسته: زبان پژوهي
- منتشر شده در 21 آبان 1398
- نوشته شده توسط Super User
- بازدید: 3469
شماری از کنشگران این «گفتمان» انحرافی، کار را به جایی رساندهاند که از تریبونهای رسمی و نیمه رسمی آشکارا به دشنام گویی به زبان پارسی میپردازند. و خواهان حذف آن به عنوان زبان ملی و رسمی شدهاند! روشن نیست این اشخاص، که عموماً حتی توان سخن گفتن روزمره را نیز ندارند، چگونه به خود اجازه میدهند وارد «معقولات» شوند و درباره مسائلی که کوچکترین تخصصی درباره آنها ندارند، به «اظهار فضل» بپردازند و ناآگاهی و نادانی خود را اینگونه فریاد بزنند؟
cheap shoes nike dunk sb silver box collection - Low shoes - GiftofvisionShops - nike jordans retro 1 camo shoes black friday deals , Sneakers - Women's shoes | lebron x for 50 dollars , Kids Air Jordan — Rebel Occupation