سه شنبه, 15ام آبان

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی زیست بوم خشک کردن قنات مستوفی در خشکسالی تهران

زیست بوم

خشک کردن قنات مستوفی در خشکسالی تهران

برگرفته از  خبرگزاری میراث فرهنگی


در روزهایی که زنگ خطر بحران آب در ایران به صدا در آمده، شهرداری اقدام به خشک کردن قناتی تاریخی کرده است. این قنات که به مستوفی معروف است، نمونه منحصر به فردی از رشته قنات‌های پایتخت بی‌آب به شمار می‌رود که از قضا آب زلالی هم دارد. کارشناسان معتقدند که این قنات نه تنها سازه ارزشمندی از نظر معماری است بلکه در این وضعیت کم آبی جای سوال دارد که چرا شهرداری اقدام به خشک کردن این قنات می‌کند؟

هنوز زمان زیادی از دیدار احمد مسجد جامعی، رییس شورای شهر از ده ونک و قنات تاریخی آن نمی‌گذرد که امروز شنیده‌ها حاکی از آن است که این قنات تاریخی از سوی شهرداری در حال تخریب است.

سپیده سیروس‌نیا، معاون میراث فرهنگی اداره میراث تهران می‌گوید که پرونده ثبتی این قنات در سال 80 تهیه شده اما معلوم نیست که به چه دلیلی تا کنون در فهرست میراث ملی ایران جای نگرفته است و در هر حال این قنات سازه بسیار ارزشمندی به شمار می‌رود.

هر چند که این معاون قول می‌دهد که مسئله این قنات را پیگیری کند، معلوم نیست با سرعتی که شهرداری در حال پیگیری پروژه‌ ساخت و ساز در این منطقه است، این معاونت بتواند اقدامی برای جلوگیری از روند فعالیت‌های شهرداری بکند.

قنات مستوفی یکی از نادر قنات‌های زنده تهران است که نیاز به صیانت دارد در حالی که خبرهای رسیده از ونک حاکی از آن است که این قنات به زودی می میرد و به زودی مبتکر ساخت قنات را باید به کشورهای همسایه واگذار کرد. کشورهایی که از میراث خود حتی برای جلب توریست هم که شده حفاظت می‌کنند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید