سه شنبه, 15ام آبان

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی زیست بوم تنها جزیره ایرانی دریای مازندران در محاصره آتش

زیست بوم

تنها جزیره ایرانی دریای مازندران در محاصره آتش

آشوراده، تنها جزیره ایرانی دریای مازندران و یکی از قطب های مهم گردشگری شمال کشور از بامداد امروز سه شنبه در محاصره آتش قرار گرفته است.

Women's shoes - adidas hermosa mesh backpack purple and blue color , GiftofvisionShops - Fitness - adidas nite jogger kids - Sports shoes | Yeezy Boost 350 Trainers

آشوراده، تنها جزیره ایرانی دریای مازندران و یکی از قطب های مهم گردشگری شمال کشور از بامداد امروز سه شنبه در محاصره آتش قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا و بر اساس اطلاعات غیررسمی اولیه این آتش از محل کانال خوزینی واقع در غرب جزیره آغاز و هم اکنون در حال گسترش به سمت شرق و تاسیسات شیلات است.

بر پایه این گزارش هم اکنون آتش سوزی حدود 100 هکتار از مراتع و درختان جزیره را فرا گرفته است و در این بین ماموران زیادی از دستگاههای مختلف عضو ستاد مدیریت بحران شهرستان بندر ترکمن با تجهیزات و ماشین آلات مختلف برای مهار آن تلاش می کنند.

آتش علاوه بر خسارات زیاد به تجهیزات، مراتع و جنگل آشوراده همچنین تعدادی از پرندگان و حیوانات جزیره را سوزانده است.

آشوراده در مرکز شبه جزیره میانکاله و در حاشیه ساحل بندرترکمن از شمال به دریای مازندران، از شرق به تنگه ای باریک موسوم به ˈچپق اوغلیˈ و از غرب به کانال طبیعی خزینی و از جنوب به خلیج گرگان منتهی می شود.

در برخی منابع تاریخی از این منطقه به عنوان مجمع الجزایر آشوراده متشکل از سه جزیره یاد شده است؛ گفته می شود با بالا آمدن سطح آب دریای مازندران دو جزیره کوچک انتهای آشوراده در آب فرو رفتند و اینک تنها یک جزیره از آن باقی مانده است.

جزیره آشوراده با آب و هوای معتدل در غرب بندرترکمن قرار دارد و تا سال ها قبل با امکاناتی چون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه راهنمایی، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند، اما با وقوع سیل در سال 1372 این جزیره خالی از سکنه شد.

پوشش گیاهی جزیره بوته های تمشک، نوعی خار خودرو و درخت انارترش است و حیواناتی همچون شغال، روباه، خرگوش، قرقاول، کبک و پرندگان دریایی در جزیره و ماهی در سواحل آن زندگی می کنند.

در زمان حاضر بیشترین کاربری آشوراده گردشگری است و روزانه گردشگران زیادی به وسیله قایق از آن دیدن می کنند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید