یادمان
تخریب بنای قدیمی در میدان قیام - منتظر پاسخ استعلام نماندند
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- دوشنبه, 13 آذر 1396 11:42
- آخرین به روز رسانی در دوشنبه, 13 آذر 1396 11:42
- نمایش از دوشنبه, 13 آذر 1396 11:42
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی استان تهران میگوید: نامه ممنوعیت تخریب و نوسازی ساختمان کفش ملی میدان قیام به شهرداری منطقه ۱۲ ارسال و ضرورت مرمت و استحکامبخشی بنا، پس از ارائه طرح و تحت نظارت کارشناسان معاونت میراث فرهنگی اعلام شد.
به گزارش ایسنا، ظهر روز چهارشنبه (اول آذر) خبری اعلام شد مبنی بر آغاز تخریب خانه قدیمی در نبش میدان قیام توسط شهرداری منطقه ۱۲ به بهانه احتمال ریزشِ آن؛ اقدامی که طبق صحبتهای سپیده سیروسنیا، معاون میراثفرهنگی استان تهران، چند روز پیشتر، از میراث فرهنگی استعلام گرفته شده بود، اما منتظر جواب میراث فرهنگی نمانده بودند.
وی ادامه میدهد: شهرداری منطقه ۱۲ بدون چند روز انتظار برای دریافت پاسخ استعلام، اقدام به تخریب ساختمان واجد ارزش کفش ملی در میدان قیام کرده است.
او افزود: پس از دریافت نامه شهرداری در تاریخ ۲۳ آبان ماه، کارشناسان میراث فرهنگی تهران از محل ساختمان کفش ملی بازدید کردند تا نتیجه با در نظر گرفتن همه ضوابط میراثی و مدیریت شهری اعلام شود؛ اما متاسفانه برای دریافت یک جواب کارشناسی چند روز صبر کردند و این باعث شد که بنا از لحاظ سازهای و استحکام در معرض خطر قرار گیرد و راه برای مرمت و استحکام بخشی بنا دچار مشکل شود.
از اقدام شتابزده جلوگیری کنید
از سوی دیگر علی محمد سعادتی، مشاور معاون شهرسازی و معماری و مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران در نامهای به محسنی، شهردار منطقه ۱۲ تهران که در فضای مجازی منتشر شده، اعلام کرده: «با عنایت به اخبار منتشر شده از سوی آن منطقه در خصوص تخریب بنای بخش شمال غربی میدان قیام (موسوم به کفش ملی)، به آگاهی میرساند از آنجا که جداره این ساختمان واجد ارزشهای معماری و تاریخی میباشد، مقتضی است دستور فرمایید ضمن جلوگیری از هر گونه اقدام شتاب زده و تخریب آن، نسبت به بررسی در خصوص بکارگیری روشهای مقاومسازی و ایمن سازی محیط و معابر پیرامونی اقدام لازم صورت پذیرد.
با امعان نظر به اقدامات ارزشمند انجام شده در خصوص ایمن سازی محیط شهری از سوی آن منطقه، بدیهی است اقدام به تخریب ساختمان ناایمن آخرین راهکار و روش برای افزایش ایمنی محیط شهری میباشد و این اقدام در خصوص ساختمانهای با اررزش مستلزم انجام مطالعات دقیق امکانسنجی است.»