خبر
استقبال خوانندگان از جلد بیستم دائرة المعارف
- خبر
- نمایش از چهارشنبه, 18 ارديبهشت 1392 12:54
- بازدید: 5417
در اولین روزهای بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران جلد بیستم دائرة المعارف بزرگ اسلامی، پرفروش ترین کتاب غرفه مرکز را به خوداختصاص داد.
Oakley MOD5 MIPS SNOW HELMET – ADULT - SneakersbeShops | Latest Releases , IetpShops - Women's Nike Air Jordan 1 trainers - best glue for nike shoes for boys kids
گرچه حضور اساتید و چهره های برجسته فرهنگی کشور در غرفه مرکز دائرة المعارف به فضای این غرفه جنب و جوش خاصی داده بود اما وجود دو جلد کتاب جدید در این غرفه آن را شلوغ تر کرده بود.جلد بیستم دائرة المعارف و جلد اول دانشنامه فرهنگ مردم ایران که به تازگی منتشر شده است جزو دو کتاب پر فروش غرفه مرکز دائرة المعارف در نمایشگاه کتاب تهران بود.
در غرفه مرکز دائرة المعارف 51 عنوان کتاب عرضه می شود که تمام کتاب ها از کتب تالیف شده در مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی است. تخفیف خرید کتاب در این غرفه برای دبیر های علمی و دانشجویان 30 درصد، برای اساتید و اهالی قلم 25 درصد، برای انتشاراتی ها 20 درصد و برای افراد دیگر 10 درصد است.
همچنین در جلسه که دکتر علی بهرامیان، دکتر سید صادق سجادی و دکتر کاظم موسوی بجنوردی برزگار کردند،به انتشار این جلد و شرح و توضیح فعالیت های مرکز دایرة معارف پرداختند.
در این نشست آقای بهرامیان در باره مشکلات انتشار آن توضیح داد «با وجود نامهربانی ها و مشکلات بسیار اما این کار انجام شد، با سختی ها و رنج های بسیار یک کار با کیفیت بسیار بالا منتشر شد که در فرهنگ ایران جای مباهات دارد.»
وی با اشاره به این نکته که هیچ مرکزی در تاریخ معاصر ایران از نظر فعالیت های فرهنگی به پای مرکز دائرة المعارف نمی رسد گفت «کتابخانه این مرکز بی نظیر است و هیچ کتابخانه ای تا به این حد مستغنی نیست از سوی دیگر یکی از مهمترین افتخارات این مرکز پرورش نیروهای ارزشمند است. افرادی که هر کدام هم اکنون می توانند مدیریت یک دایرة المعارف مستقل را به عهده گیرند.»
جلد بیستم دائرة المعارف مقالات مهمی را شامل می شود که زندگی و شرح فعالیت های سه امام بزرگوار نیز در این کتاب وجود دارد. مقالات این بخش توسط اساتید فرهیخته ایران و دنیا نوشته شده است. به گفته بهرامیان مقالات مربوط به بخش ائمه در جلد بیستم، از گزافه گویی ها بدور هستند و بهترین مقالات و معتبرترین آنها برای این بخش تصدیق و کار شده اند.
دکتر بهرامیان با تاکید این امر که خیلی از موارد تحت تاثیر شرایط عمومی جامعه است بر تاثیر سطح سواد جامعه روی کیفیت مقالات اشاره کرد و گفت «با این وجود تمام افرادی که با ما کار کردند در حوزه کاریشان نخبه بودند افرادی مثل ایرج افشار یا دکتر زریاب و چه بهتر است که دنیا، ایران را از دریچه دایرة المعارف بشناسد.»
*بزرگترین مرجع ایران شناسی در دنیا
سید کاظم موسوی بجنوردی نیز در ادامه جلسه دائرة المعارف در سرای اهل قلم، شرحی در رابطه با انتشار «تاریخ جامع ایران» داد. جمع آوری این کتاب، که به زودی منتشر خواهد شد، نزدیک به 10 سال زمان برده است و حدود 220 استاد برجسته در تدوین آن مشارکت داشته اند.
به گفته آقای بجنوردی مجموعه تاریخ جامع ایران در 15 جلد تدوین شده است که 5 جلد اول آن، دوره باستان و از زمان مهاجرت ایرانی ها به منطقه ای که ایران می نامیم تا دوره ساسانیان را شامل می شود. 10 جلد دیگر به دوره اسلامی در ایران اشاره دارد که بخش اول زیر نظر دکتر رضایی و بخش دوم زیر نظر دکتر سجادی انجام شده است.
رئیس مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی در رابطه با سختی ها و مشکلات مسیر تدوین «تاریخ جامع ایران» گفت «متاسفانه ما برای بعضی از دوره تاریخی استادان متخصص آن دوره را نداشتیم و برای یافتن متخصصان هر دوره بسیار تلاش می کردیم مثلا برای لباس دوره هخامنشیان، استاد متخصص آن را پیدا می کردیم. این اثر هزاران مرجع دارد برای همین اصلا نمی توان گفت با یک کار آکادمیک مواجه هستیم.»
او درباره این موضوع که تاریخ جامع ایران، تاریخ ایران را تا آخر دوره قاجاریه و ابتدای شکل گیری حکومت پهلوی شامل می شود توضیح داد «نظر ما این بود، هر آنچه که رنگ تاریخ به خود گرفته است را در این کتاب درج کنیم و چون وقایع حول و حوش انقلاب اسلامی هنوز تاریخی نشده اند، فعلا در تاریخ جامع ایران به آن نپرداختیم.»وی همچنین تاکید کرد که تمام مطالب با استفاده از منابع و اطلاعات دقیق درج شده اند.
غرفه دایرة المعارف در شبستان نمایشگاه کتاب قرار دارد و دومین غرفه از راهرو 11 را تشکیل می دهد. این غرفه با حضور اساتید، علما و فضلای کشور منتظر علاقه مندان است.
منبع: تارنمای دایرة المعارف بزرگ اسلامی