سه شنبه, 04ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها خبر اختراع ایرانی برای پیش بینی سکته

خبر

اختراع ایرانی برای پیش بینی سکته

مخترع و نوآور دارنده مدال‌های جهانی اهل مازندران با اعلام اینکه دستگاه پیش‌بینی، پیشگیری و درمان سکته‌های قلبی اختراع شد، گفت: حمایت از نخبگان مدال‌دادن نیست.

Air Jordan 1 Low OG Neutral Grey (2021) (W) - nike free run womens 5.0 - 100 - CZ0775 | nike air sport attack red bank blue Mid Linen - Grailify - nike sweet classic leather sneaker sandals

به گزارش فارس، ابوالفضل الیاسی مخترع، پژوهشگر و نوآور مازندرانی است که در شهرستان آمل به دنیا آمده و تاکنون علاوه بر عنوان‌های برتر علمی و پژوهشی داخلی، بین‌المللی و جهانی توانسته پنج اختراع حیاتی و کارآمد جامعه را به ثبت رسانده و 16 مقاله برتر بین‌المللی علمی و پژوهشی را در کارنامه خود داشته باشد.

جوانی که خود را عاشق قلب می‌داند، رشته تحصیلی‌اش را نتوانسته است در حوزه پزشکی ادامه دهد، اما اختراعاتی در زمینه قلب دارد که می‌گوید می‌تواند بشریت را از آن بهره‌مند کند ولی هنوز خبری از کسی که بتواند اختراع او را به دنیا معرفی کند، نیست.

وی در معرفی خود می‌گوید: در سال 1366 در شهرستان آمل به دنیا آمدم فارغ‌التحصیل رشته مهندسی کشاورزی علوم و صنایع غذایی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آیت‌الله آملی هستم.

الیاسی می‌افزاید: اختراعاتم در عرصه پزشکی و بیولوژیکی است و دستگاه نگهدارنده قلب، دستگاه قلب‌سنج، دستگاه تشخیص و درمان سکته‌های قلبی، دستگاه کمک به انقباض و انبساط قلب در آخرین مراحل نارسایی قلبی بدون پیوند قلب و دستگاه خنک‌کننده همراه نوشیدنی است.

وی درباره انگیزه خود از این اختراعات معتقد است: انگیزه‌ام برای اختراع و کار در زمینه عوامل حیاتی بدن این است که ارزش پیشگیری بالاتر از درمان است و در صنایع غذایی نیز کارهای پیشگیرانه‌ای داریم تا از ایجاد بیماری و در شرایط حساس‌تر مرگ در انسان‌ها جلوگیری شود به همین خاطر بیش از 80 درصد اختراعاتم در زمینه پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی است.

الیاسی اضافه می‌کند: در مورد ایجاد انگیزه برای کار با عضویت در جمعیت جوانان هلال احمر و امدادگران هلال احمر جاده‌ای زمانی که برای نجات جان مصدومان اعزام می‌شدم و مشاهده می کردم که بیشتر مرگ و میرهای ناشی از تصادفات ناشی از نارسائی‌های قلبی است جرقه اختراع در زمینه پزشکی در ذهنم ایجاد شد.

* رکورد اختراع قلب می‌شکند؟

وی با اشاره به اختراعات خود می‌گوید: نخستین اختراع من دستگاه نگهدارنده قلب است که در سال 1386 با شماره 45684 به ثبت رسید. در بسیاری از بیماری‌های قلبی در آخرین مراحل نارسایی فرد بیمار نیاز به پیوند قلب پیدا می‌کند که این دستگاه برای نخستین بار در دنیا به شکلی سازمان ‌یافته ارایه شد که توان نگهداری از قلب طبیعی را دارد.

این پژوهشگر مازندرانی ادامه می‌دهد: همیشه تعداد تقاضای قلب بیشتر از میزان اهدای آن است که این امر حتی دانشمندان دنیا را به فکر ساخت قلب‌های مصنوعی انداخته است، این مهم با توجه به تلاش‌های شبانه‌روزی هنوز در مرحله تحقیق قرار دارد البته قلب‌های مصنوعی نیز بعد چندین سال نیاز به تعویض دارند.

وی می‌گوید: در گذشته بیش از 72 ساعت نمی‌توانستیم قلب افرادی که دست به اهدا زدند یا دچار مرگ مغزی شدند را نگهداری کنیم، ولی برای نخستین بار در دنیا دستگاهی طراحی کردم که حدود دو ماه می‌تواند بدون هیچ آسیبی، قلب را برای پیوند به فرد بیمار نگهداری کند.

الیاسی با اشاره به اختراع دستگاه قلب‌سنج خود نیز تصریح می‌کند: امروزه یکی از خطرناک‌ترین بیماری ایست قلبی و ریوی است، در این حین به اقدامات سریع و سنجیده احیا نیاز است تا فرد بیمار دچار مرگ نشود.

وی ادامه می‌دهد: دستگاه قلب‌سنج به شماره 47326 در سال 1387 در سازمان ثبت اختراعات و اکتشافات ثبت شده، این دستگاه با جدیدترین پروتکل‌های فنی و پزشکی اختراع شده و مختص امدادگرانی است که در صحنه حادثه وجود دارد و در صورتی که کادر درمانی وجود نداشته باشد می‌تواند کمک بزرگی به مصدوم کرد.

الیاسی تصریح می‌کند: تاکنون نمونه این دستگاه را شاهد نبودیم، این سیستم به بیمار دچار سکته و یا ایست قلبی نصب می‌شود و به امدادگر کمک می‌کند تا فرد مصدوم نجات یابد.

* این ایرانی سکته را پیش‌بینی می‌کند

وی می‌گوید: دستگاه پیش‌بینی، پیشگیری و درمان سکته‌های قلبی به شماره 62400 در سال 1388 ثبت شد، این دستگاه پس از اتصال به بیمار ریتم‌های شایع قلبی که به عنوان داده در اختیار دارد را در نظر گرفته و به وسیله آن به آنالیز می‌پردازد و پس از تشخیص سکته قلبی با دستورالعمل‌هایش تا زمان رسیدن نیروهای اورژانس به ما کمک کرده و حتی بعد از انتقال به بیمارستان نیز برای اقدامات طولانی مدت احیا هم نقش ایفا می‌کند.

الیاسی ادامه می‌دهد: دستگاه کمک به انقباض و انبساط قلب در آخرین مراحل نارسایی قلبی بدون پیوند قلب نیز در سال 90 با شماره 390020841 به ثبت رسیده که می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای برای اعمال حیاتی بدن داشته باشد البته این دستگاه در صورت پیداشدن قلب برای پیوند تا قبل این عمل با پمپاژ موثر خون به انقباض و انبساط کمک می‌کند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه