یادمان
رموز کهنترین لوحهای گلی جهان در پرده ابهام - شهر دقیانوس صندوقچه اسرار
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- پنج شنبه, 01 تیر 1391 19:56
- آخرین به روز رسانی در پنج شنبه, 01 تیر 1391 19:56
- نمایش از پنج شنبه, 01 تیر 1391 19:56
- بازدید: 4714
خبرگزاری مهر: چهار لوح گلی کشف شده در محوطه پیش از تاریخ شهر دقیانوس که بر روی آنها خطوط هندسی کهنترین خط جهان نقش بسته آخرین حلقه هویتی تمدن ارت است که دانشمندان در رمزگشایی از آنها ناتوان ماندهاند.
Air Jordan 1 Low OG Neutral Grey (2021) (W) - nike free run womens 5.0 - 100 - CZ0775 | Nike Release Dates
به گزارش خبرنگار مهر، استان کرمان سرزمین محوطه های باستانی است اما شاخصترین محوطه کرمان باستان در حاشیه هلیل رود که بزرگترین رودخانه دائمی جنوبشرق کشور محسوب می شود قرار گرفته است.
درست در چند متری بستر رودخانه خروشان هلیل تمدنی برخواسته از افسانه ها کهن مردم بومی این منطقه سالها در دل خاک مدفون بود و سرانجام هلیل پس از قرنها با سیلی خروشان چهره از این تمدن شست تا امروز در دنیای پیشرفت و تکنولوژی خیره و شگفت زده به تماشای دست آوردهای مردمانی بنشینیم که روزگاری یکی از پر قدرتترین و پیشرفته ترین مردمان عصر خویش بودند. 7 فصل کاوش باستانی در این منطقه 400 محوطه تاریخی و پیش از تاریخ را در مقابل دیدگان شگفت زده محققان قرار داد، حجم عظیمی از داده های تاریخی که متاسفانه علیرغم اهمیت باستانی به دلیل آنچه که کمبود بودجه عنوان می شود هم اکنون در معرض فرسایش باد و باران است. نماد مهم زندگی مرمان عصر "ارت" تپه های زیگوراتی کنار صندل شمالی و جنوبی است که بدون شک یکی از نخستین تجمعات انسانی را رقم می زند. تمدنی که در عصر خود با مردمان بین النهرین در ارتباط بوده است و حلقه وصل آسیایی دور با این تمدن محسوب می شده است. اسرار بهشت گم شده در پرده ای از ابهام در کنار کشف آثار منحصر به فرد در این محوطه های باستانی که هنوز بسیاری از آثارش در جریان غارت این حوزه های تاریخی از حراجی های اشیاء عتیقه انگلیس و آمریکا سر در می آورند و بعضا از حراجی کریستی به کشور بازگردانده می شوند نوع ساختار شهرسازی در تمدن ارت بسیار مورد توجه باستانشناسان قرار گرفته است بطوریکه از این تمدن در بسیاری از اطلسهای باستانی جهان به عنوان بهشت گم شده باستانشناسان نام می برند. نوع ساختار شهری کاملا نمایانگر تمدنی با طبقه بندیهای خاص اجتماعی و منظم بوده است که نشان از توانمندی و چیره دستی ایرانیان باستان بر سایر تمدنهای هم عصر خود دارد. لوح های گلی حلقه های هویتی که یافته های کنونی را تهدید می کنند کشف لوحی که در آن پادشاه تمدن ارت با پادشاه یکی از شهرهای بین النهرین مکاتبه کرده است و از آن به عنوان نخستین مکاتبات دیپلماتیک بین دو ملت مختلف یاد می شود نمادی بر این گفته است.
خطی که در این الواح به کار رفته به اعتقاد کارشناسان از جمله پروفسور مجیدزاده از نوع خط ایلامى نوشتارى و ظاهرا خاستگاه آن بوده و مراحل اولیه این خط را نشان می دهد.
"هالی پیتمن" باستان شناس برجسته آمریکایی که چند فصل در منطقه تمدن ارت به کاوش پرداخت در این باره می گوید: "کاوش های باستان شناسی در این منطقه منجر به ثبوت مراتب شهر نشینی و آیین ها باستانی شده است اما باید خط که کامل کننده این حلقه برای اثبات یک تمدن باستانی است در این منطقه یافت می شد تا این زنجیره کامل شود."