یادمان
5 هزار سفال تاریخی در محوطه جوزک اصفهان کشف شد
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- جمعه, 31 تیر 1390 16:20
- آخرین به روز رسانی در جمعه, 31 تیر 1390 16:20
- نمایش از جمعه, 31 تیر 1390 16:20
- بازدید: 6170
بیش از 5 هزار قطعه سفال متعلق به هزاره چهارم قبل از میلاد در بررسی تعیین حریم و لایهنگاری محوطه جوزک اصفهان کشف شد.
new nike football boots 2012 2017 - 002 - Nike Air Max 270 ESS Ανδρικά Παπούτσια Γκρι / Λευκό DM2462 | adidas chunky sneakers white gold women jeans size
« علمدار حاجی محمد علیان» با بیان اینکه عرصه این محوطه هفت هزار و 200 متر مربع برآورد شده است، گفت: در حال حاضر عرصه و حریم درجه یک و دو محوطه باستانی جوزک به صورت دقیق و کامل مشخص شده است.
او در خصوص یافتههای این فعالیت باستانشناسی ادامه داد: در مرکز محوطه یک گمانه لایهنگاری انجام گرفته و طی آن پنج هزار قطعه سفال پیش از تاریخ کشف شد.
به گفته این مقام مسوول سفالهای به دست آمده همگی متعلق به هزاره چهارم قبل از میلاد و همزمان با دوره سیلک سه فلات مرکزی و عصر مس _ سنگی است.
او ویژگی سفالها را نخودی رنگ با مواد پودر شده معدنی، کیفیت عالی، پخت کافی و نقوش به رنگهای قهوهای و برخی قرمز برشمرد.
«حاجی محمد» بیان کرد : تنها 750 قطعه از سفالهای کشف شده قابل طراحی و مستندنگاری بوده و بقیه مطالعاتی هستند.
سرپرست تیم تعیین عرصه و حریم در محوطه جوزک افزود: اطلاعات به دست آمده از لایهنگاریهای انجام شده و نبود بقایای معماری در محوطه حاکی از اسکان موقت در محوطه جوزک است.
«حاجی محمد» تصریح کرد: براساس شواهد به نظر میرسد این محوطه در طول هزاره چهارم پیش از میلاد بارها محل استقرار موقت بوده است.
او تاکید کرد: غنای یافتههای باستانشناسی در جوزک نشان میدهد که ساکنین این محوطه از نظر تکنولوژیکی و فرهنگی در سطح عالی بودهاند، به طوریکه نمونه سفالهای یافت شده قابل مقایسه با نمونههای به دست آمده از تپههای باستانی هم دوره که محل استقرار دائم بودهاند، است.
محوطه باستانی جوزک در سال 86 در شهرستان تیران و کرون در ده کیلومتری شمال شهر عسکران استان اصفهان شناسایی شده و تنها محوطه باستانی متعلق به پیش از تاریخ در شهرستان تیران و کرون محسوب میشود.
گفتنی است این فعالیت باستانشناسی از تاریخ 7 خرداد تا 20 تیرماه به طول انجامید.