سه شنبه, 15ام آبان

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها خبر مراقب نرم ‌افزارهای ضد جاسوسی باشید!‏

خبر

مراقب نرم ‌افزارهای ضد جاسوسی باشید!‏

برگرفته از روزنامه اطلاعات
 

امروزه جاسوسی اینترنتی برای کاربران رایانه ای به واقعیتی گریزناپذیر بدل شده است. حاصل کمی غفلت هنگام گشت ‌زدن در وب، ممکن است کوکی‌های متجاوز و پاپ ‌آپ‌‌های تمام ‌نشدنی باشد. بسیاری از کاربران برای این ‌که از شر این مشکلات اینترنت در امان بمانند، به نرم ‌افزارهای ضد جاسوسی یا ‏Anti Spyware ‎‏ پناه می‌‌برند. اما اگر انتخاب برنامه‌های ضدجاسوسی و ضدتبلیغاتی از روی دقت صورت نگیرد، درمان ممکن است بدتر از خود مرض از آب درآید. اگر به دنبال راهی برای مقابله با پاپ ‌آپ‌‌ها هستید، گوگل، یاهو و‎ MSN ‎‏ ابزارهای خوبی برای مسدود‌ کردن این پنجره‌‌ها را به ‌طور رایگان عرضه می‌‌کنند. خود اینترنت اکسپلورر، اگر سرویس ‌پک 2 ویندوز اکس ‌پی را نصب کرده باشید، یک‏‎ Pop-up Blocker ‎قوی دارد. بسیاری از برنامه‌‌های ضدویروس خوب هم امروزه به پاپ‌ آپ بلاکر مجهز هستند، بنابراین نیازی به تهیه جداگانه این برنامه نیست. مشهورترین برنامه‌‌های ضد ‌جاسوسی در حال حاضر، سه محصول ‏‎ Ad-Aware‎،Spybot Search and Destroy ‎‏ و‏‎ SpySweeper ‎هستند که تمامی آنها نسخه رایگان هم دارند. نسخه رایگان این برنامه‌ها هم اسکن‌‌ می‌کند و هم بیشتر جاسوس ‌افزارها، تبلیغ‌ افزارها و به ‌طور کلی کدهای مشکل دار را از بین می‌‌برد. اما یک سری از برنامه‌های ضد‌جاسوسی هم وجود ‌‌دارند که دردسرساز هستند. این برنامه‌ها از طریق یک پاپ‌ آپ تبلیغ می‌‌شوند که مدعی هستند هر بدافزاری را از روی سیستم شما پاک می‌‌کنند ، با این ‌حال این برنامه‌‌ها به قدری سمج هستند و آن قدر کاربر را تحت فشار‌‌ می‌گذارند تا مجبور‌ شود پیشنهاد دانلود را بپذیرد. یکی از نشانه‌‌های برنامه‌‌های ولگرد این است که دانلود و اسکن به طور رایگان انجام می‌‌شود. اما موقع پاک کردن که می‌‌رسد، می‌گویند باید برنامه را بخرید. حتی بعضی از آنها به دروغ اعلام می‌‌کنند که سیستم گرفتار جاسوس ‌افزار است و کاربر را مجاب می‌‌کنند که برنامه را بخرد. بدترین نمونه از این نرم ‌افزارها آنهایی هستند که خودشان در سیستم مشکل ایجاد می‌‌کنند و حتی‎ Uninstall ‎هم نمی ‌شوند و کاربر را مجبور می‌کنند برای گرفتن ‏Uninstaller، خود نرم ‌افزار را بخرند. حال پرسش این است که چه باید کرد؟ چگونه می‌توان یک محصول قانونی را از یک برنامه دروغین تشخیص داد؟ یک قاعده کلی این است که اگر فروشنده‌ ای تبلیغ کند که نرم‌ افزارش سیستم شما را از شر جاسوس ‌افزارها و تبلیغات خلاص می‌‌کند، به احتمال زیاد خودش جاسوس ‌افزار است. تبلیغات پاپ ‌آپ و‏‎ banner ‎این محصولات غالباً پیشگو هستند و ادعا‌‌ می‌‌کنند که سیستم به جاسوس ‌افزار آلوده شده‌ است. اگر چه بعضی از محصولات تجاری ضدجاسوسی پیشنهاد اسکن رایگان سیستم را ارائه می‌دهند ، ولی پیشا‌پیش ادعا نمی ‌کنند که رایانه شما آلوده است. طبق یک نظرسنجی که شرکت‌‌های‏‎ WebRoot ‎و‎ AOL ‎انجام داده ‌اند، بیش از 90‌ درصد کاربران رایانه، در سیستم خود شکلی از جاسوس ‌افزار را دارند. بنابراین، اسکن مستمر سیستم، یک ضرورت است. ابتدا از یکی از این اسکنرها و پاک ‌کننده‌های رایگان استفاده‌‌ کنید. سایت‎ SpywareWarrior.com ‎فهرستی از نود برنامه آزمایش شده را ارائه داده است. با این که تمامی برنامه‌هایی که در این سایت معرفی شده‌اند ممکن است بد نباشند، ولی منطق حکم می‌‌کند به طرف آنها نروید.‏

بعضی از سایت‌هایی که برنامه‌‌های ضد‌جاسوسی ولگرد را تبلیغ می‌کنند و سایت‌‌هایی که خودشان به انتشار جاسوس ‌افزار و کدهای مخرب می‌‌پردازند، با استفاده از نقاط ضعف ویندوز و اینترنت اکسپلورر، نصب‌هایی انجام می‌‌دهند و به نمایش پاپ ‌آپ‌های تمام ‌نشدنی می‌‌پردازند. به روز نگه‌ داشتن ویندوز یکی از آسان‌ ترین راه‌‌ها برای مقاوم‌ شدن در برابر این تهدیدات است. از آنجا که بعضی برنامه‌های ضد ‌ویروس، قابلیت‌‌های ضدجاسوسی هم دارند، بروز نگه‌ داشتن آنها هم کار خوبی است.

‏Spybot S&D،SpySweeper ‎‏ و برخی دیگر از محصولات خوشنام نیز سیستم شما را در مقابل بعضی از این سایت‌‌ها مقاوم می‌کنند. قابلیت معرفی سایت‌‌های نا امن در منطقه امنیتی اینترنت اکسپلورر‎ (Security Zone) ‎‏ یکی از ویژگی‌های خوب این مرورگر است که به آسانی در دسترس است. سایت‏‎ SpywareGuide.com ‎‏ فهرستی از سایت‌‌های مخرب را به ‌طور رایگان ارائه می‌‌دهد که می‌‌توانید به‏‎ SecurityZone ‎‏ اینترنت اکسپلورر معرفی کنید.

بلوکه کردن پاپ ‌آپ‌ها، راه دیگری برای مقابله با این مشکل است. اگر از سیستم‌ عاملی غیر از ویندوز اکس ‌پی استفاده می‌‌کنید یا هنوز سرویس ‌پک2 ویندوز اکس ‌پی را نصب نکرده‌ اید، می‌‌توانید از برنامه‌‌های شرکت‌‌های دیگر، مثل ‏‎ MSN‎، یاهو یا گوگل برای مسدود‌ کردن پاپ ‌آپ‌ها استفاده کنید.

در مجموع، دور نگه‌ داشتن سیستم از شر جاسوس ‌افزارها، تبلیغ ‌افزارها و به‌ طور کلی برنامه‌های مخرب، احتیاج به دقت و هوشیاری دارد. بیشتر کاربرانی که از پاپ ‌آپ‌‌ها و جاسوس ‌افزارها شکایت دارند، به خاطر این است که آگاه نیستند چگونه این چیزها به رایانه آنها راه پیدا می‌‌کنند. به پیام‌هایی که پیشنهاد نصب یک نرم ‌افزار را به شما می‌دهند، خوب دقت کنید و چشم بسته قبول نکنید. اگر برنامه ‌ای را از قبل نمی ‌شناسید، بدون خواندن اقدام به نصب آن نکنید. اگر چیز مشکوکی را دیدید، روی هیچ دکمه ‌ای کلیک نکنید (نه ‏Yes‏ و نه ‏No‏) و بلافاصله پنجره را ببندید یا کلید ‏Alt+F4‎‏ را بزنید.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید