خبر
ماجرای «ترول» چیست؟
- خبر
- نمایش از دوشنبه, 15 آبان 1391 16:48
- بازدید: 2721
هر چند وقت یک بار یک بازی تازه وارد صفحههای وب میشود که بیشترین هم زیر سر گرافیستهاست. بازی جدیدی که این روزها پایش به شبکههای اجتماعی باز شده، شیطنتهای شخصیتهایی است به نام «ترول». ترولها موجودات کمیکی هستند که سعی میکنند با هنجارهای عمومی مخالفت کنند یا به هر چیزی که خوشایندشان نیست اعتراض کنند.
new nike football boots 2012 2017 - 002 - Nike Air Max 270 ESS Ανδρικά Παπούτσια Γκρι / Λευκό DM2462 | JORDAN BRAND
مجله دانستنی ها نوشت:
هر چند وقت یک بار یک بازی تازه وارد صفحههای وب میشود که بیشترین هم زیر سر گرافیستهاست. بازی جدیدی که این روزها پایش به شبکههای اجتماعی باز شده، شیطنتهای شخصیتهایی است به نام «ترول». ترولها موجودات کمیکی هستند که سعی میکنند با هنجارهای عمومی مخالفت کنند یا به هر چیزی که خوشایندشان نیست اعتراض کنند. اگر ارباب حلقهها را دیده باشید حتما یادتان هست که آنجا هم حرفی از ترولها بود. البته ماجرای این شخصیتها خیلی قدیمیتر از این حرف هاست و باورها در مورد اینها به دوران باستان میرسد اما نمونه اینترنتیاش برمیگردد به سال 92 که از همان موقع هم رفتارهای عجیب آنها به خاطر بامزگیاش محبوب کاربران بود.
ترول یعنی چه؟
ترول معنیهای مختلفی دارد. در فرهنگ لغات انگلیسی به معنی به دام انداختن، فریفتن یا ماهیگیری است. در اساطیر اسکاندیناوی یک افسانه است. در فرهنگ عامه اسکاندیناوی، هیولای غولپیکری است که قدرت جادویی دارد و در تفکرات باستانی، ترولها شخصیتهایی هستند که با انسانها دشمنی میورزند، در قصرهایشان زندگی میکنند و با تاریکی هوانواحی اطراف را تحت سیطره خود در میآورند اگر در معرض آفتاب قرار بگیرند هم میترکند یا سنگ میشوند.
غول یا آدم؟
شما هم در بچگی فکر میکردید یک غول زیر پله تاریک خانه زندگی میکند؟ اگر بله، باید بگوییم که این غولها اجداد همین ترولهای امروزی بودند؛ غولهای قد کوتاهی که ظاهراً باج گیر هم بودند. ترولهایی که این روزها خیلی زیاد در صفحههای وب میبینید نسل بعدی همین غولها هستند که خیلی بیشتر شبیه انسانها شدهاند و قدشان هم بلندتر شده. سرو کله تروهای مدرن اولین بار در دهه 80 پیدا شد. برای اولین بار هم سال 1992 روی اینترنت منتشر شدند. آن زمان گروهی به نام «یوزنت»، ترولها را در اینترنت باب کردند و اصطلاحاتی داشتند به نام «ترول کردن تازه کارها» که طبق این، وقتی اعضای جدید به گروه میآمدند، یک بحث قدیمی را که اعضای دیگر از آن خبر داشتند برای سر به سر گذاشتن اعضای جدید گروه مطرح میکردند و آنها را دست میانداختند!
کاربرد ترول
مهمترین کاربرد ترول، جلب نظر کردن در صفحههای وب است که خود ترولها هم به خوبی این کار را بلدند و به محض منتشر شدن، نظر کاربران را جلب میکنند. استفاده از ترولهای اینترنتی اوایل کمی توهینآمیز بود ولی بعد از مدتی به اعتراض به هنجارهای جا افتاده در اجتماع تبدیل شد و جنبه طنز پیدا کرد. کاربرد امروزی ترولها را هم که خودتان به خوبی میبینید و حتی میتوانید با پیشنهاد ویژه ما خودتان هم با کمک ترولها کمی شیطنت کنید.
غولهی خنگ اما مرگبار
ترولهایی که توسط جی.آر.آر تالکین به تصویر کشیده شدهاند به هیچ عنوان شبیه این تصویرهایی نیستند که در اینترنت میبینید. تنها یک یا دو وجه اشتراک بین آنهایی که در سه گانه ارباب حلقهها و کتاب هابیت آمده با این ترولهای مجازی وجود دارد که یکی از آنها این است که هر دو بامزهاند و دوست دارند خود را بانمک جلوه دهند. شباهت دوم این است که هر دو از تکه پاره کردن حریفانشان لذت میبرند اما ترولهای اینترنتی با کلمات دست به این کار میزنند و ترولهای ساخت دست تالکین با قدرت و زور بازوشان.
در اوایل کتاب «هابیت» جایی هست که «بیلبو بگینز» و «دورف»ها در بخشی از جنگل به گیر سه ترول سنگی میافتند که آنها را زندانی کرده و قصد خوردنشان را دارند. تالکین در همانجا کدهای شناسایی این غولها را برملا میکند. آنها علاوه بر اینکه گوشت تازه بره دوست دارند، از کباب دورف و هابیت هم نمیگذرند. ترولهای سنگی تنها ترولهای موجود در مجموعه کتابهای تالکین نیستند. در اواسط همین کتاب با ترولهای کوهستانی آشنا میشویم که میتوانند صخرههای بزرگی را بلند کرده و به سمت دشمنانشان پرتاپ کنند. در ارباب حلقهها و قسمت یاران حلقه هم با ترولهای غارنشین روبهرو میشویم که خوی وحشیگیری آنها به مراتب بیشتر از بقیه گونههای ترولهای تپهای و برفی اشاره کرد هرچه هست وجه تشابه این ترولهای سرزمین میانه در وحشیگری و ذهن بودنشان است و اینکه میشود با کمی درایت به حسابشان رسید.