نامآوران ایرانی
سعدی فارغالتحصیل کدام دانشگاه بود؟
- بزرگان
- نمایش از دوشنبه, 02 ارديبهشت 1392 07:57
- بازدید: 4210
اول اردیبهشتماه جلالی، روز بزرگداشت سعدی نامگذاری شده است. در ادامه، نگاه استاد دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی، فیلسوف و شاگرد علامه طباطبایی درباره شیخ اجل را میخوانید.
Oakley MOD5 MIPS SNOW HELMET – ADULT - SneakersbeShops | Trending
به گزارش ایسنا، در بخشهایی از سخنان دکتر دینانی که خبرآنلاین آن را منتشر کرده، آمده است:
* بر اساس مدارک موجود، سعدی فارغالتحصیل دانشگاه نظامیه بغداد بوده است و از آنجا که در این نوع دانشگاهها محورهای تعلیم و تربیت در دو بخش کلام اشعری و فقه شافعی خلاصه میشده، این شاعر فارسی به هر دو بخش مذکور احاطه کامل دارد. همچنین به رغم اینکه در دانشگاههای نظامیه اغلب به فرهنگ باستانی ایران توجه نمیشد اما سعدی در آثار خود توجه ویژهای به فرهنگ باستان ایرانزمین داشته است. سعدی با هنرمندی منحصر به فردی در آثار خود واقعبینی را به آرمانگرایی و نظم را به نثر نزدیک میکند.
* هشت باب گلستان سعدی به هشت بهشت معروف است و اگر در جامعه به اندیشههای سعدی در گلستان عمل شود، جهان به بهشت تبدیل خواهد شد.
* به درستی که زبان فارسی مدیون تلاش بیدریغ شیخ اجل، سعدی شیرازی است. اگر فردوسی نبود، ما امروز به زبان فارسی سخن نمیگفتیم و چنانچه سعدی در تاریخ ما نمیدرخشید به این زیبایی صحبت نمیکردیم.
* سخن سعدی همان حکمت اوست. برای هنرمند که سعدی یکی از بزرگترین هنرمندان است، شبانهروز 24 ساعت، هفته 7 روز و ماه 30 روز نیست. منظورم این نیست که هنرمند خارج از تاریخ است. خیر، هنرمند درون تاریخ است اما لحظههای زندگی او با مردم تفاوت دارد.
* سعدی با حکمت عملی خود، یک مربی بزرگ است. به گونهای که سخن سعدی به ما دستور اخلاقی و تربیتی میدهد و نیز ما را در عمل توجیه میکند. تربیتی که سعدی ارائه میکند، عبارتست از خلاقیت.