سه شنبه, 15ام آبان

شما اینجا هستید: رویه نخست نام‌آوران ایرانی بزرگان برای سالروز تولد پرویز پرستویی و نقش‌های ماندگارش

نام‌آوران ایرانی

برای سالروز تولد پرویز پرستویی و نقش‌های ماندگارش

پرویز پرستویی بازیگر گزیده کار سینمای ایران، 57 ساله شد.

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این بازیگر در دوم تیرماه 1334 در همدان متولد شد و فعالیتش را در تئاتر با نمایش «ماجرای یک محل» در سال 48 و بازیگری‌اش را در سینما با «دیار عاشقان» در سال 1362 آغاز کرد.

پرستویی که بازی در سه فیلم «سیزده59»، «خرس» و «من وزیبا» تنها فعالیت‌هایش در دو،سه سال اخیر بوده است در گفت‌وگویی تفصیلی با ایسنا علت کم‌کاری‌اش را در این سالها «احترام به مخاطب» عنوان کرده و گفته بود:« وقتی فیلمنامه با خود من ارتباط برقرار نمی‌کند چگونه با مخاطب برقرار کند. من هم که اگر کاسب بودم مرتب کار می‌کردم، از این فیلم به آن فیلم از آن فیلم به این فیلم. بالاخره در شرایطی که زندگی می‌کنم که شرایط سختی هم هست، بدم نمی‌آید که تا تنور داغ است بزنیم و بچسبانیم و به قول معروف پس‌اندازی برای خودمان داشته باشیم. به هرحال هر کسی دوست دارد در رفاه باشد، ولی جاهایی آدم با خودش می‌گوید، به چه قیمتی؟. تماشاگر همیشه برای من با هر نگاه و ایدئولوژی قابل احترام است و همیشه از کارهایی که کردم تن‌لرزه داشته‌ام که شرمنده این تماشاگر نشوم؛ تماشاگری که آخر هفته خودش را هزینه کرده و به سختی با خانواده به سینما می‌رود، من باید برای او جوابی داشته باشم، او این خرج را به نوعی برای من کرده و خیلی بد است که من دست خالی او را بیرون بفرستم.»

از دیگر فیلمهای سینمایی این بازیگر می‌توان به «حکایت آن مرد خوشبخت»، «آدم برفی»، «لیلی با من است»،‌ «مهر مادری»، «روانی»، «آژانس شیشه‌ای»، «مرد عوضی»، «روبان قرمز»، «موج مرده»، «آب و آتش»، «دیوانه‌ای از قفس پرید»، «مارمولک»، «کافه ترانزیت»، «بید مجنون» ،«پاداش سکوت» و «صد سال به این سالها» اشاره کرد.

و شاید بتوان گفت، «حاج کاظم»، «آژانس شیشه‌ای» یکی از نقش‌های ماندگار پرستویی است.

پرستویی خودش سال گذشته همزمان با اکران «سیزده 59» گفته بود: « سید جلال این فیلم (سیزده 59)، روی دیگری از «حاج کاظم» آژانس شیشه‌ای است. این شخصیت‌ها همه دانه‌های تسبیحی هستند که همدیگر را کامل می‌کنند.»

پرستویی در بخش دیگری از گفت‌‌وگویش به یکی از دغدغه‌های سینمای ایران اشاره کرده و گفته بود: «الان می‌گوییم معضل فیلم‌نامه داریم چرا واقعا؟ حالا اینقدر هم توپ را به زمین ارشاد نیاندازیم. خودمان واقعا چه کار کردیم؟. مگر قرار است همه چیز بر وفق مرادمان باشد؟ مگر همه شرایط قرار است برایمان کاملا مهیا باشد؟ هنرمند باید کار خودش را بکند و ما اگر کننده باشیم در همین شرایط محدود باید کارمان را بکنیم. الان که معضل فیلمنامه داریم همین «بابانظر»ها مدت زمان زیادی ما را تامین می‌کند و مطمئنا برای تماشاگر هم جذاب خواهد بود.»

بازیگر فیلم «موج مرده» با طرح این سوال که چرا باید تولیدات خوبمان اینقدر کم باشد، مطرح کرده بود:« می‌گویند اگر بین 60 تا 70 تولید سینمایی‌مان چهار کار خوب داشته باشیم، باید به فال نیک بگیریم چرا؟ چرا مجموع فیلمهایمان نباید خوب باشد؟ ما برای چه ‌آمدیم و هدفمان چیست؟ قرارمان چه‌ بوده، چرا باید خودمان را به هر قیمتی برای چرخش این چرخه آلوده کنیم.»

وی یادآور شد: «تغییر و تحولات و جا به جایی مسئولان در سینما از قبل بوده، الان هم هست و بعدش هم خواهد بود. بعضی‌ها هستند که همان مسیر را ادامه می‌دهند و بعضی‌ها اعتقادات دیگری دارند و تا بوده همین بوده است. یعنی این خیلی نباید ما را آزار دهد ما باید راهش را پیدا کنیم که برای آن هدف بزرگی که داریم چگونه می‌توانیم کارمان را انجام دهیم.»

به گزارش ایسنا، پرویز پرستویی در سریال‌های تلویزیونی چون «امام علی (ع)»، «آشپزباشی»، «زیرتیغ»، «خاک سرخ» و «آوای فاخته» نیز به ایفای نقش پرداخته است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید