سه شنبه, 15ام آبان

شما اینجا هستید: رویه نخست کتاب‌شناخت مجله شماره هفتاد و پنجم هفته نامه طرح نو - چاپ تبریز - منتشر شد

مجله

شماره هفتاد و پنجم هفته نامه طرح نو - چاپ تبریز - منتشر شد

 

همه عالم تن است و ایران دل

 ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

شماره هفتاد و پنجم هفته نامه طرح نو - چاپ تبریز - منتشر شد.در این شماره می‌خوانید:

 

●سرمقاله:باید ها و نبایدهای تغییر موضع ایران در مناقشه قره باغ

●پرسمان؛طرح نو و شما

●زن در ایران باستان:جلیل دوستخواه

●جهانی شدن زبان فارسی در دوره فرمان روایی ترک تباران:سرویس فرهنگی طرح نو

●نوستالژی مطبوعات ایران

●جهان شناخت سومری – اکدی:سورنا فیروزی(کارشناس ارشد ژنتیک و پژوهشگر تاریخ)

●آگاهی هایی درباره گویش آذری؛زبان آذری در پیله رود نمین(استان اردبیل):صادق کیا

●بررسی شعر بیدل دهلوی و سبک هندی:محمد تقی سبکدل

● مروری گذرا بر اهمیت خاورمیانه و قفقاز در طراحی های استراتژیک برژینسکی و تافلر:سالار سیف الدینی

●آرمان های انقلاب مشروطه: دکتر حمید احمدی.

●بررسی ترمینولوژیکال باور فرهنگی جایزه صلح نوبل در میان فارسی زبانان:دکتر حسن عباسی

●خلیج فارس نماد حق طلبی ایرانیان:روزبه پارساپور

●(ستون انیران):برنارد لوئیس؛انگلیسی،یهودی: ضد ایرانی

●نقش رسانه های خارجی در فتنه یک خرداد 1385:در گفتگو با یک کوشنده سابق قوم گرا(بخش سوم)

●...و اخبار و گزارش های علمی،اجتماعی،سیاسی و استانی و چندین مقاله و نوشتار نوین و سودمند.

 

ایرانیان گرچه صبورند و بردبار

شوخند و شاعرند ظریف اند و میگسار

اما به روز " کار" چو کوه اند استوار...

گر توسن از تحمل ایرانیان شوی

  نا گه اسیر چنگ شیر ژیان شوی  

□این جریده ملی هفته ای یکبار به طبع می رسد و از هرگونه مطلب سیاسی،تاریخی و فرهنگ و ادب، پیرامون اسلام و ایران که در آن منافع ملی باشد سخن می گوید، نوشتارهای سودمند با امضاهای مشخص می پذیرد و به هیچ طیف و یا جناح ، وابسته نیست.


سرمقاله‌ی هفته‌نامه‌ی یاد شده در پی می‌آید.

باید ها و نبایدهای تغییر موضع ایران در مناقشه قره باغ
سرمقاله:

نشست واشینگتن، در حالی بر پا شد که هم ایران و هم ترکیه از سوی کشورهای غربی تحت فشار بودند. در این جلاس از یکسو ایران به دلیل پا فشاری بر حق ملی خود برای داشتن انرژی هسته ای مورد تهدید و شانتاژ قرار گرفت و از جانب دیگر، دولت ترکیه به خاطر کشتار یک و نیم میلیون ارمنی در سال 1915 و شانه خالی کردن از پذیرش مسئولیت آن، برای چندمین بار در ماه های گذشته، روزهای سختی را سپری نمود.
غربی‌ها مدعی هستند ترکیه نخواهد توانست آینده روشنی داشته باشد، اگر شهامت پذیرش اشتباهات گذشته را نیابد. در همین راستا امضای پروتکل دو جانبه میان ارمنستان و ترکیه برای گسترش روابط؛ از جمله بازگشایی مرزها با تشویق دولت‌های غربی انجام پذیرفت. قبول این پروتکل بسیاری را در رژیم باکو و برخی را در ترکیه ناخرسند کرد. سران رژیم باکو معتقد بودند ترکیه نباید این دولت را تنها بگذارد! مخالفان در ترکیه نیز بر این نکته انگشت می‌گذارند که دولت آنکارا به علت اشغال قره باغ، اقدام به بستن مرزها کرده است و بازگشایی مرزها نیز منوط به رفع این مناقشه خواهد بود، ایرادی که دولت فعلی، بخشی از آن را می پذیرد....
موضوع دیگری که به جد موضوعیت دارد از این قرار است که دولت اردوغان عرض چند ماه گذشته در مجامع بین المللی به خوبی از حقوق حقه جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به انرژی هسته دفاع کرده و تاکنون نشان داده است که حاضر نیست همسایه خود را در این جنگ نابرابر تنها رها کند. در این میان سفر آینده وزیر امور خارجه این کشور به باکو و سپس تهران پرسش‌های زیادی را در ذهن تحلیل‌گران امور استراتژیک منطقه ایجاد نموده است.
آیا داوود اوغلو، از ایران خواهد خواست که در قبال حمایت دولت آنکارا از مسئله هسته‌ای، ایران نیز متقابلا در مناقشه قره باغ در کنار ترکیه قرار گرفته و «بیطرفی» خود را در این منطقه لغو نماید؟
ناگفته پیداست که نادیده گرفته شدن مسئله بیطرفی از سوی ایران در این مناقشه دارای چه ابعاد راهبردی و ژئوپلتیکی است. با این کار دو طرف قضیه یعنی تهران و ترکیه با یک بده – بستان سیاسی به بخشی از خواسته های «موقتی» خود دست خواهد یافت، اما ایران متحد استراتژیک خود را از دست می‌دهد.فعلا ارمنستان تنها کشور قفقاز است که ایران رابطه عمیقی با آن دارد و از دست دادن این کشور ممکن است با از دست دادن این منطقه مساوی باشد.
اما موضوع به همین جا ختم نمی‌شود. برنده اصلی این رویکرد، رژیم باکو خواهد بود. زیرا بدون دادن امتیاز به ایران؛ یک امتیاز بزرگ از ما دریافت می‌کند و هیچ تضمینی وجود ندارد که در آینده به سیاست‌های صهیونیست پسند خود ادامه ندهد.
با توجه به تبیین کوتاه بالا، با این فرض (احتمالی) که دو طرف، پشت درهای بسته به چنین هماهنگی دست می‌یابند، یادآوری نکات زیر بایسته است:
یکم/ با فرض تحقق چنین توافقی میان دو دولت، می‌باید توجه داشت که چنین رویکردی نه مشکلات غرب با کشور ما را در زمینه هسته‌ای برای «همیشه» حل می‌کند و نه مشکلات ترکیه با غرب را، در زمینه رابطه با ارمنستان.
دوم/ تنها کشوری که از شکاف میان ایران و ارمنستان بهره‌مند خواهد شد، ایالات متحده است که به احتمال زیاد از ژئوپلتیک این ناحیه، بر علیه ایران استفاده خواهد کرد.
سوم/ روسیه یک کشور تمامیت خواه و غیر قابل اعتماد است و همواره به صورت بالفعل نشان داده، دشمنی عمیقی با ایرانیان دارد. دومین قدرتی که از تضیف جایگاه ایران در قفقاز بهره مند شده و تلاش خواهد کرد که این خلا را با حضور خود پر کند، روسیه خواهد بود.
با این کیفیات؛ اگر ایران بخواهد وارد چنین معامله‌ای شود، هر چند به صورت موقت پشتیبانی «یک دولت» را به دست می‌آورد، ولی در بلند مدت حداقل دچار سه خسران استراتژیک می‌شود که مسلما چشم اندازه امیدوار کننده ای را ترسیم نمی‌نماید.

دیدگاه‌ها   

0 #1 Guest 1391-04-03 08:46
باید به دست اندرکاران این مجله دست مریزاد گفت چون به هویت ایرانی اسلامی میهن مقدسمان میپردازند.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه