سه شنبه, 15ام آبان

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی زیست بوم شكارچيان طعمه هاي يوزپلنگ ايراني را كشتند

زیست بوم

شكارچيان طعمه هاي يوزپلنگ ايراني را كشتند

 
حسين هراتي،‌ رييس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان جاجرم گفت : محيطبانان پناهگاه حيات وحش مياندشت، ‌در منطقه "برد بلند" در حريم پناهگاه، ‌متوجه حضور دو موتور سوار با لاشه آهو شدند كه در جريان تعقيب و گريز آنها، شكارچيان آهوها را در منطقه رها كرده و از دست محيطبانان گريختند اما با شكايت اداره حفاظت محيط زيست جاجرم به دادسرا و پيگيري هاي قضايي، هويت شكارچيان و يكي از موتورهاي آنان نيز شناسايي شده اما هنوز دستگير نشده اند.
 وي افزود : آهوها با اسلحه ساچمه زني و با گلوله چهارپاره كشته شده بودند اما با توجه به اينكه سر آنها نيز با چاقو بريده شده به نظر مي رسد چون بعد از تيراندازي ،‌آهوها هنوز جان داشتند، ‌شكارچيان اقدام به بريدن سر آنها كردند. به گفته وي لاشه اين آهوها توسط اداره حفاظت محيط زيست جاجرم ظبط شده تا دادگاه به اين مسئله رسيدگي كند .

هراتي گفت:‌ در اين فصل سال به دليل وجود دام در پناهگاه حيات وحش مياندشت، ‌آهوها احساس ناامني مي كنند و به حاشيه منطقه و حتي مناطق مجاور مي روند كه در اين صورت طعمه شكارچيان سنگدل مي شوند.

به گفته هراتي در سرشماري سال گذشته كه در آبان ماه سال 87 انجام شد 420 راس آهو در پناهگاه حيات وحش مياندشت شمارش شد و امسال نيز با تاخير چند ماهه به دلايل نامناسب بودن شرايط جوي در بهمن ماه سرشماري صورت گرفت كه تنها 277 راس آهو شمارش شد. وي علت اين امر را آغاز فصل چرا و و ورود دام به منطقه مياندشت عننوان كرد كه باعث مي شود آهو ها پراكنده شده و از منطقه بيرون روند.
 

رييس اداره حفاظت محيط زيست جاجرم تصريح كرد: در منطقه امن پناهگاه حيات وحش مياندشت كه 16 هزار هكتار وسعت دارد ،‌ دام از عرصه خارج شده به همين دليل حدود 160 راس از آهوهاي سرشماري شده سال جاري كه 277 راس عنوان شدند، ‌در اين منطقه سرشماري شدند.

هراتي وجود آهو در مياندشت را براي ادامه بقاي يوزپلنگ ايراني و تامين غذاي اين جانور در خطر انقراض ضروري دانست. پناهگاه حيات وحش مياندشت تنها زيستگاه دشتي كشور است كه هم اكنون به عنوان يكي از زيستگاههاي يوزپلنگ ايراني تحت حفاظت قرار دارد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه