دوشنبه, 03ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها رویدادهای فرهنگی همایش نقاشی‌های قهوه‌خانه‌ای سال آینده برگزار می‌شود

رویدادهای فرهنگی

همایش نقاشی‌های قهوه‌خانه‌ای سال آینده برگزار می‌شود

 

 

 برگرفته از ایلنا

 امیر عبدالحسینی(دبیر نمایشگاه نقاشی های قهو خانه‌ای) در گفتگو با خبرنگار ایلنا از برگزاری همایش نقاشان قهوه‌خانه‌ای خبر داد و گفت: برگزاری همایش‌ها و کارگاه‌های نمایشگاهی آثار نقاشی‌های قهوه‌خانه‌ای را به خاطر نزدیکی به عید نوروز به سال آینده و به احتمال زیاد اواخر فروردین 89 موکول کرده‌ایم.
وی درباره این نمایشگاه توضیح داد: آخرین نمایشگاهی که قرار است از هفته آینده در موزه هنرهای معاصر تهران برپا شود، به آثار نقاشان قهوه‌خانه‌ای اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: این نمایشگاه قرار بود در ایام محرم امسال یعنی حدود 2 ماه پیش برگزار شود که به دلایل مختلفی به تعویق افتاد و اکنون شرایط برپایی آن برای آخرین روزهای سال 88 مهیا شده است.
عبدالحسینی خاطرنشان کرد: این نمایشگاه؛ بازخوانی نقاشی قهوه‌خانه‌ای و این سبک هنری اصیل ایرانی است و بر تاریخچه‌ی نقاشی قهوه‌خانه‌ای از آغاز تا متأخران آن و آثار بزرگان این هنر مانند محمد مدبر، حسین قوللر آغاسی، علی‌اکبر لرنی، احمد خلیلی، حسن اسماعیل‌زاده، حسین همدانی و ... مروری خواهد داشت.
وی درباره اهداف این نمایشگاه توضیح داد: یکی از اهداف ما در این نمایشگاه، احیای این سبک از نقاشی است که در این راستا آثار این نقاشان را از مجموعه‌داران بخش خصوصی و دولتی گردآوری می‌کنیم تا ضمن شناسایی این آثار؛ برای آنها شناسنامه‌ای تهیه کنیم و در کتابی نیز آنها را به چاپ برسانیم.
دبیر نمایشگاه نقاشی قهوه‌خانه‌ای در پایان از برگزاری کارگاه‌های آموزشی و ورک شاپ‌هایی برای این نمایشگاه خبر داد و گفت: این کارگاه‌ها را در اواخر فروردین سالجاری و به احتمال زیاد در محوطه بیرونی موزه هنرهای معاصر تهران برگزار خواهیم کرد.
نقاشی قهوه‌خانه، بازتابی صادق و اصیل از هنر هنرمندانی عاشق و تنها و دل سوخته است. هنرمندانی مظلوم و محروم از تبار مردم ساده دل و آینه صفت کوچه و بازار، آنانی که از پس قرنها سکوت- زیر سقف نمور و تاریک قهوه‌خانه‌ها، در خلوت عارفانه تکیه‌ها و حسینیه‌ها، در سر هر کوی و برزنی- چشم در چشم مردم دوختند و در محفل پرانس و الفت آنان، بغض معصومانه‌شان را با کشیدن نقشی و نشاندن رنگی، در دفاع از آبرو و اعتبار و اعتقادات و باورهای همین مردم به یکباره شکستند.
نقاشان با ذوق و دست آشنا به نقش از گوشه کنار قهوه خانه از میان جمع پر مهر مردم برخاستند. دل و غیرت در گرو این ندا و پیمان گذاشتند. آنچنان وفادار و ایستاده به قرار خویش که قهوه‌خانه، خانه‌شان شد و کاشانه شب و روزشان، میعادگاه باروری ذوق و هنر و خلاقیت شان و با مردم بودن، عهد همیشگی‌شان. در قهوه‌خانه‌ها بود که این هنرمندان تهی‌دست و رنجیده، ضمن حفظ ارزش‌های شیوه هنر شمایل‌نگاران و پرده‌کشان گذشته مرز و بوم شان، خود بانیان مکتبی اصیل و فراخور شأن و آبروی این هنر؛ پشتوانه مردمی گردیدند که دیری نپایید تحت عنوان نقاشی قهوه‌خانه در تاریخ هنر ایران در مقامی بس والا و پایدار به جای ماند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه