پنج شنبه, 01ام آذر

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها خبر زمین لرزه ۵. ۵ ریشتری خراسان جنوبی را لرزاند؛ آخرین آمار تلفات زمین لرزه زهان

خبر

زمین لرزه ۵. ۵ ریشتری خراسان جنوبی را لرزاند؛ آخرین آمار تلفات زمین لرزه زهان

سازمان مدیریت بحران کشور با اعلام استقرار نیروهای امدادی شهرستان قائنات در محل وقوع حادثه اعلام کرد، بنا بر آخرین آمار‌ها، متأسفانه بر اثر این زمین‌لرزه تا کنون پنج تن از هموطنان کشته و سیزده تن دیگر زخمی شدند.

 

این زمین لرزه تا کنون شانزده پس لرزه‌ بزرگتر از دو ریشتر را به دنبال داشته است.

به گزارش «تابناک»، در ساعات آغازین شامگاه چهارشنبه، زمین لرزه‌ای به بزرگی ۵. ۵ در مقیاس ریشتر زهان، از توابع قائن در استان خراسان جنوبی را لرزاند که این رویداد تا کنون پنج کشته و سیزده زخمی بر جای گذاشته است.

انک داده برخط مرکز لرزه‌نگاری کشوری، زمان وقوع از زلزله را ساعت ۳۸: ۲۰ ذکر کرده و کانون این لرزش را در عمق نه کیلومتری به فاصله ۲۵ کیلومتریِ زهان شناسایی کرده است و آن گونه که از آمار ثبت شده در این پایگاه بر می‌آید، تا ساعت دو بامداد روز پنج شنبه (شانزدهم آذرماه)، شانزده پس لرزه با قدرت بیش از دو ریشتر در این منطقه به ثبت رسیده و گویا این روند در ساعات آتی نیز ادامه داشته باشد.


تصویر برگرفته از بانک داده برخط مركز لرزه‌نگاری كشوری؛ شمار پس لرزه‌های بزرگتر از دو ریشتر تا این ساعت ده روز پنجشنبه به نوزده رسیده است
(برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر روی آن کلیک کنید)


حسین درخشان، مدیر روابط عمومی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ایران در گفت‌وگو با ایسنا در این باره گفت: با توجه به نوع و شدت زمین‌لرزه بلافاصله تیم‌های ارزیاب از جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی برای تعیین میزان خسارات احتمالی به محل حادثه فرستاده شدند.

 

 

شنیدن آمار هر روزه زلزله‌های ریز و درشت در کشورمان و شایعاتی که پیرامون این شیوع به گوش می‌رسد، سبب شد تا نیمه شهریور ماه، به دنبال یافتن توضیحی برای «ماجرای زلزله‌های اخیر چیست؟»، با چند تن از زمین‌شناسان به گفت‌و‌گو بنشینیم؛ جالب این که دکتر مهدی زارع، معاون پژوهشی و فناوری پژوهشگاه بین‌المللی زلزله در نیمه‌های سخنانش به ماجرای حرکت گسل زهان در سال ۷۶ اشاره کرد و با اشاره به زلزله ۲. ۵ ریشتری این منطقه پس از نزدیک پانزده سال اشاره کرد تا بر عادی بودن وقوع زمین لرزه در کشورمان (که روی نوار لرزه جهانی واقع شده) تأکید داشته باشد؛ حالا ماه‌ها از آن روز می‌گذرد که دوباره خبر لرزیدن زمین در زهان به گوش می‌رسد.
درخشان همچنین از فرستادن شش تیم عملیاتی به مناطق زلزله‌زده خبر داد و گفت: با توجه به این که زلزله در عمق دو کیلومتری رخ داده، تا کنون نیرو‌های ارزیاب خسارت وارده به پنج روستا را تأیید کرده‌اند.

وی از فرستادن دو محموله غذایی و زیستی به مناطق زلزله‌زده خبر داد و گفت: هجده تیم امدادی از استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان رضوی نیز به مناطق زلزله‌زده تا‌کنون فرستاده شده‌اند؛ عملیات امداد و نجات همچنان ادامه دارد.

این زمین‌لرزه که در شهرهایی همچون بیرجند، آرین شهر، درمیان و قاین احساس شده، موجب قطعی تلفن‌های همراه و ثابت در منطقه زلزله‌زده شده و افزون بر آن، قطعی شبکه اینترنت در استان را در پی داشته است.


محمدرحیم شهریاری، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با تأکید بر تلاش و جستجوی امدادگران هلال احمر استان به منظور پیدا کردن و نجات جان مجروحان و مصدومان از زیر آوار، به فارس گفت: هم‌اکنون دوازده تیم امدادی برای خدمت‌رسانی به مردم به مناطق زلزله زده اعزام شدند و علاوه بر آن، یک محموله اقلام امدادی شامل چادر و پتو و همچنین چندین دستگاه آمبولانس نیز به زهان فرستاده شده است.

آمار جان باختگان به شش تن رسید / یک کودک ناپدید است

محمد علی آخوندی، مدیرکل رخدادهای غیر مترقبه استان خراسان جنوبی به مهر گفت: متأسفانه در ساعات اخیر، چند نفر از مصدومان جان خود را از دست دادند و شمار کشته‌ها به شش نفر افزایش یافت و زخمی‌ها نیز ۲۵ نفر هستند که شانزده نفر ایشان به بیمارستان برده شدند و ۹ تن نیز سرپایی مداوا شدند؛ البته بسیاری افراد نیز دچار زخم‌های سطحی شدند که درمان شده‌اند.

آخوندی گفت: یک کودک در روستای شارج ناپدید شده است که امیدواریم بتوانیم وی را سالم از زیر آوار بیرون آوریم.

وی گفت: اکیپ‌های امدادی و درمانی در منطقه هستند و کار نصب چادر‌ها همزمان با عملیات کمک‌رسانی در حال انجام است؛ روستاهایی که مقاوم سازی شده بودند حتی یک زخمی هم نداشتند و همه خسارات وارده در مناطقی بود که مقاوم‌سازی نشده بود.

مدیرکل حوادث غیر مترقبه استان خراسان جنوبی با بیان اینکه بیست روستای زیرکوه و قاین از 10 تا 60 درصد خسارت دیده‌اند و همچنین راه ارتباطی افین ـ زهان بسته شده است، از فرستادن تجهیزات مورد نیاز مانند آمبولانس، اتوبوس، لودر، بیل مکانیکی و بولدوزر به منطقه خبر داد و گفت: پانصد چادر میان زلزله زدگان پخش شده است.


برپایی هزار چادر در مناطق زلزله زده

محمود مظفر، رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر ایران با بیان اینکه تاکنون هزار تخته چادر امدادی برای اسکان اضطراری خانوارهای آسیب‌دیده برپا شده، گفت: کمک‌رسانی همچنان در مناطق زلزله‌زده ادامه دارد و تیم‌های آنست (سگ‌های جست‌وجوگر) شب گذشته از استان‌های خراسان‌رضوی و کرمان به این منطقه فرستاده شدند.
 
وی با بیان این که دو محموله کمک‌های امدادی شامل چادر، پتو، موکت، موادغذایی، وسایل گرمایشی و... به وسیله‌ دو فروند بالگرد به این مناطق فرستاده شده، به ایسنا گفت: تاکنون ۵۵۰ تخته پتو، ۸۸۱ تخته موکت، ششصد شعله والور و بیش از ده هزار انواع کنسروجات و آب معدنی میان زلزله‌زدگان توزیع شده است.

  

محصول کشاورزان منطقه زهان زیر آوار / تلفن همچنان قطع است
رئیس سازمان امداد و نجات کشور اعلام کرد: زلزله زهان موجب شده تا محصولات جمع آوری شده کشاورزان مانند زرشک زیرخروارها آوار مدفون شود.

محمود مظفر در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: با اتمام عملیات امداد و نجات مناطق زلزله زده در استان خراسان جنوبی هم اکنون اسکان اضطراری و رسیدگی به مصدومان در اولویت کارهلال احمر است.

وی افزود: حضور بهزیستی، مدیریت بحران، اوژانس، اداره آب و برق و... خوب بوده ولی ده ها تن محصوصلات کشاورزی که بیشتر زرشک است زیرآوار مانده و در حال خراب شدن است که باید جهاد کشاورزی همت بیشتری به خرج دهد.

رئیس سازمان امداد و نجات کشور با بیان اینکه بیش از 2 هزار دام روستائیان زیرآوار تلف شده اند گفت: باید هر چه زودتر نهادهای مسئول اقدام سریعی در این خصوص انجام دهند.

به گفته مظفر خط ارتباطی تلفن در روستاها قطع شده و هنوز اقدامی انجام نشده است.



اخبار تکمیلی متعاقبا اعلام خواهد شد.

Oakley MOD5 MIPS SNOW HELMET – ADULT - SneakersbeShops | KITH 1996 air streak max Low Release Date , BabylinoShops , nike jordan retro 2 black

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه