خبر
رایانه در خدمت پزشکی و سلامت انسان - درمان ریزش مو با فن آوری رایانهای
- خبر
- نمایش از جمعه, 10 شهریور 1391 14:51
- بازدید: 3536
یک پژوهشگر اعلام کرده است که میتواند با فنآوری رایانهای واحدهای فولیکول مو را مستقیم از پوست سر بردارد تا به فرآیند رشد دوباره مو کمک کند. دکتر «جری ایی کولی» بنیانگذار مرکز پوست و موشناسی کارولینا در نیوجرسی اظهار داشت: «این سیستم که از آن با عنوان ARTAS یاد میشود، مورد تصویب دولت آمریکا قرار گرفته و وی نخستین کسی است که از این روش برای درمان ریزش مو استفاده میکند.»
Oakley MOD5 MIPS SNOW HELMET – ADULT - SneakersbeShops | Grailify - nike roshe run gpx premium sz 13 girls High OG Ochreous Chill UNC - nike sb gato white gold black women youtube 2016
وی گفت: در آمریکا بیش از 35 میلیون نفر تحت تأثیر الگوهای طاسی مردانه(androgenetic alopecia) هستند. به طور تقریبی دو سوم از مردان آمریکایی تا 35 سالگی، 50 تا 58 سالگی تا حد قابل توجهی ضخامت موی خود را از دست میدهند. ریزش موی ژنتیکی که به طور نمونه در اواخر دوره نوجوانی آغاز میشود و تا پیش از میانسالی یا در زمان میان سالی ادامه دارد غیر قابل درمان است.
شرکت Restoration Robotics با استفاده از یک سیستم رایانهای تعاملی که از فن آوری تصویری استفاده میکند کیفیت فولیکولهای مو را ارتقا میدهد. کولی در این رابطه گفت: «همواره از تأثیرگذارترین روشها و راهحلهای در دسترس استفاده میکنیم، این سیستم رایانهای جدید دربرگیرنده هیجان و فن آوری را به روش من اضافه کرده است و من اطمینان دارم که مراجعه کنندگان از این سیستم پیشرفته و نسبتاً پیچیده سود میبرند.»
بیش از نیمی از مردان مبتلا به ریزش مو هستند. تخمین زده شده است که حدود 8 میلیون از زنان در بریتانیا نیز تا حدی از ریزش مو رنج میبرند. فولیکول مو ساختاری است که قسمت تحتانی شفت مو را پوشش میدهد. هر فولیکول شامل عروق خونی است که موی تازه روییده را تغذیه میکند. تمامی فولیکولهای مو در بدو تولد وجود دارند. در طول زندگی هر فولیکول رشد میکند و به صورت چرخه تکراری موهای تکی میرویاند.
استفاده از تراشه برای ساخت دارو
دانشمندان آمریکایی در حال توسعه تراشههای رایانهای برای تقلید اعضای بدن هستند که هدف از این پژوهش استفاده از تراشهها برای ساخت دارو است. برنامه «تراشهبافتی برای آزمایش دارو» که پنج سال به طول میانجامد 70 میلیون دلار هزینه دارد و سه دانشگاه مهم آمریکا آن را انجام میدهند. دانشمندان در مؤسسه مهندسی زیست فنآوری Wyss در دانشگاههاروارد روی ابزار تراشهای چند عضوی متمرکز خواهند شد. پژوهشگران دانشگاه «وندربیلت» در «نشویل» در حال کار روی زیستراکتورهای میکرو - مغزی هستند که مانند تراشه عضو بدن، حاوی سلولهای انسانی خواهند بود. مغز هدف بسیار دشواری برای ساخت داروها است چرا که موانع طبیعی چندگانهای برای مولکولهای سمی دارد. هر عضو حدوداً اندازه یک کارت حافظه استیک رایانهای است. یک تراشه پلاستیکی شفاف حاوی کانالهای توخالی ریزی است که سلولهای انسانی زنده در آن قرار میگیرند. پژوهشگران قرار است زیست راکتورهای میکرومغزی نیز بسازند که سلولهای عصبی انسانی در آن قرار میگیرند تا زیستشناسی مغز انسان را تقلید کنند. از این ابزار برای شناسایی، ساخت و آزمایش داروهای جدید برای درمان بیماریهای متفاوت استفاده میشود. در حال حاضر بسیاری از داروها روی حیوانات آزمایشگاهی به ویژه جوندگان آزمایش میشوند. اگر چه شباهتهای زیست شناختی و ژنتیکی بسیاری بین انسان و جوندگان وجود دارد اما تفاوتهای اساسی نیز بین این دو وجود دارد. در برخی از موارد، واکنش معکوس یا عوارض جانبی فقط روی آزمایشهای بالینی انسان یا حتی پس از عرضه دارو به بازار، مشخص میشود.
دکتر «کتی تیلور» از اتحادیه تلاش برای حفاظت از انجام آزمایش روی حیوانات، این تراشه را نمونه جالبی عنوان کرد گفت: «این طرح نشان میدهد چگونه ابتکارات مدرن میتواند راهبرد انسانی و قابل اعتمادی برای شناخت سازوکار درونی بیماریهای بشر بدون نیاز به آزار حیوانات ارائه کند.»
نرمافزاری برای تشخیص سرطان پوست
پژوهشگران دانشگاه میشیگان توانستند اپلیکیشنی برای آیفون طراحی و تولید کنند که میتواند سرطان پوست را شناسایی کند. 90 درصد از ملانومها که جدیترین نوع سرطان پوست به شمار میروند با چشم غیرمسلح و بدون نیاز به سی تی اسکن و ام آرآی قابل مشاهده و تشخیص هستند. ملانومها تومورهای سیاه رنگ قشر عمیق پوست هستند. با استفاده از این برنامه کاربردی تلفن همراه میتوان با یک راه ساده از یک بیماری خطرناک جان سالم به در برد. کافی است با استفاده از دوربین تلفن همراه 32 عکس از نقاط مختلف پوست خود گرفت سپس تشخیص را به اپلیکیشن بسپارید.
«یو ام اسکین چک» با بررسی احتمالات بروز سرطان، یادآوری منظم و متناوب جهت عکسبرداری هر گونه نشانههای سرطان پوست را در بدن شما شناسایی میکند و نمونههایی از تغییرات جسمی در بافتها را به شما نشان میدهد.
سالانه در آمریکا 250/76 نفر به این نوع سرطان دچار میشوند که تشخیص زود هنگام و آسان این بیماری میتواند نقش مؤثری در مهار و مدیریت آن داشته باشد.
کاهش افسردگی با وبگردی
نتایج آخرین پژوهشهای پژوهشگران نشان میدهد استفاده از اینترنت میتواند از بروز علائم افسردگی جلوگیری کند. پژوهشی که از حدود هشت هزار مرد و زن بالای پنجاه سال به عمل آمد، نشان داد کسانی که معمولاً از شبکههای اجتماعی و سایتهای اینترنتی استفاده میکنند حدود 30 درصد کمتر از دیگران با افسردگی مواجه میشوند. تصور عموم بر این است که با بالا رفتن سن احتمال وقوع افسردگی نیز افزایش مییابد. نتایج پژوهشی که در دانشگاه ایلیونویز آمریکا انجام شد، نشان میدهد پایینترین سن افسردگی 45 و بالاترین آن بالای 80 سال است. تنهایی، انزوای اجتماعی و فقدان حمایتهای عاطفی از دلایل این گرایش است. این پژوهش عظیمترین بررسی انجام شده درباره اثرات روحی ـ روانی استفاده از اینترنت بر افراد مسن بوده است.
دکتر «شیلا کاتن» سرپرست این تیم پژوهشی در دانشگاه «آلاباما» گفت: «یافتههای ما نشان میدهد استفاده از اینترنت اثرات مفیدی بر جلوگیری از افسردگی دارد.»
پژوهش دیگری که توسط پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا انجام شده نشان میدهد ذهن مردان و زنان تنها یک هفته پس از استفاده از اینترنت برای نخستین بار دچار تغییراتی میشود.
به گزارش دیلی میل، پژوهشگران معتقد هستند وبگردی فعالیت سلولهای عصبی را تحریک میکند و باعث افزایش فعالیت سلولهای مغز در مسن ترها میشود. «نیکولا آدامز» در پژوهشی که در دانشگاه سوری انجام داده موانع دسترسی افراد به اینترنت را بررسی کرده و معتقد است نبود اطلاعات کافی برای چگونگی کار کردن با رایانه و اینترنت در این موضوع مؤثر است.
با رایانه میتوان بیماری پارکینسون را شناسایی کرد!
پژوهشگران الگوریتم تحلیل سخنی را تهیه کردهاند که میتواند با بررسی و تحلیل صدای انسان بیماری پارکینسون را شناسایی کند. داروهای هوشمند به مردم کمک خواهند کرد بیماریهایشان را شناسایی و درمان کنند. یکی از این بیماریها پارکینسون است. سالانه 6 میلیون نفر به بیماری پارکینسون دچار میشوند.
با این که عمل جراحی و داروها میتواند از پیشرفت آن جلوگیری کند اما هنوز درمان خاصی برای آن پیدا نشده است.
تشخیص پارکینسون معمولاً با سنجش نشانههای آن، از جمله تواناییهای حرکتی قابل شناسایی است اما این فرآیند بسیار زمان بر و پرهزینه است. به همین دلیل معمولا یک پنجم کسانی که به این بیماری دچار میشوند از وجود آن خبر ندارند.
اما الگوریتم تازه کشف شده خواهد توانست با بررسی و تحلیل صدای افراد هنگام تماس تلفنی از طریق تلفن به رایانه بیماری پارکینسون را شناسایی کند. از آنجا که این بیماری نخستین نشانههایش را در صدا نشان میدهد این تحلیل تلفنی میتواند بسیار مؤثر عمل کند. لرزشهای رایج این بیماری نخستین بار خودشان را در لرزش تارهای صوتی و کام دهان نشان میدهند.
منبع: روزنامه اطلاعات