یکشنبه, 02ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها خبر توصیه به هموطنانی که راه دیار خود را در پیش گرفته‌اند؛ مراقب باشید عزای حسینی را مضاعف نکنید

خبر

توصیه به هموطنانی که راه دیار خود را در پیش گرفته‌اند؛ مراقب باشید عزای حسینی را مضاعف نکنید

بیایید کمی در این امر مهم تعمق کرده و دستاوردهایمان را با دیگران در میان بگذاریم؛ بگوییم و تاکید کنیم بر ایمنی تا شاید در سایه این دلسوزی‌های ما برای همدیگر، فرهنگ رانندگی‌مان بهبود یافته و آمار جان باختگان حوادث جاده‌ای در کشورمان به روال مثبت سالهای اخیر، کاهش بیابد.

Air Jordan 1 Blue Chill Womens CD0461 401 Release Date 4 | Converse Chuck Taylor Platform Earthy Tones Egret , Where To Buy , IetpShops , nike roshe boys size 1 midnight dress pants , 572547C

نه می‌توان نصیحت کرد و نه نصیحت و توصیه برای چنین مشکلی راهگشا خواهد بود؛ تنها قصد داریم هشدار دهیم.

به گزارش «تابناک»، با نزدیک شدن ایام سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی، موج مسافرت بین شهرهای مختلف فزونی یافته و احتمالا در ساعات آینده، ترافیک شدیدی بر محورهای مواصلاتی کشور حاکم خواهد؛ به ویژه آنکه در انتهای هفته قرار داریم و فرصت مناسبی برای بازگشت خیل عظیم مهاجران به دیار خود فراهم آمده است.

از پایتخت و سیل سرشار مهاجران ساکن آن که بگذریم، پدیده مهاجرت در کشورمان آنقدر در طول دهه‌های گذشته رونق داشته که حالا کمتر شهری را می‌توان یافت که ساکنانی از اهالی شهرهای دور و نزدیک نداشته باشد؛ در کلانشهرها و مراکز استانها بیشتر و در شهرستانها کمتر.

از این حجم انبوه افرادی که فرصت بازگشت به دیار اصلی شان در روزهای آتی فراهم آمده، بگذریم، برگزاری آیین های مختلف محرم در گوشه گوشه کشور پهناورمان اینقدر کشش ایجاد می‌کند که دانشجویان، سربازان و خلاصه هرکسی که مجال سفر پیدا کند، راه دیار خود را در پیش می‌گیرد و اینجاست که به مدد برخی عوامل نامطلوب، ممکن است بروز اتفاقات ناخوشایند ترافیکی فزونی بیابد.

صحبت از آمار بالای جان باختگان حوادث جاده‌ای در کشورمان است که با فرا رسیدن هر تعطیلات افزون شده و متاسفانه تا حدود زیادی مهار ناپذیر می‌نماید؛ رانندگانی که قوانین راهنمایی و رانندگی را ندید می‌گیرند، خودروهایی که ایمن نیستند و راه‌هایی که گاه اینقدر فرسوده و پر ایراد هستند که لقب مرگ می‌گیرند، در کنار هم مثلث مرگباری شکل می‌دهند که همه دست به دست هم داده و با یاری نواقص امدادرسانی جاده‌ای و دیگر مشکلات همراه با جامعه ایرانی، خانواده‌های بسیاری را داغدار می‌کند.

اکنون در میانه آغاز موج این سفر هستیم و برخی پا در جاده گذاشته و بعضی دیگر در ساعات آینده مسافرت خود را آغاز می‌کنند؛ مسافرتی که می‌تواند مقصد آن سرزمین مادری باشد، ممکن است به شهری زیارتی ختم شود و حتی ممکن است برای آشنایی با آیین های عاشورایی منحصر به فرد دیاری غریب اما آشنا باشد ولی به هر دلیل که شکل گرفته، موجب شده که پایانه‌های مسافربری پرکارترین روزهای خود پس از تابستان را تجربه کرده و اتوبانها و راه های ارتباطی بین شهرهای مختلف، سرشار از خودروهای سبک و سنگین شود.

نه می‌توان نصیحت کرد و نه نصیحت و توصیه برای چنین مشکلی راهگشا خواهد بود. تنها قصد داریم هشدار دهیم؛ هشدار به بستگان مسافرانی که یا در راهند و یا قصد آغاز سفر کرده‌ و لاجرم چند روز دیگر می‌بایست راه رفته را بازگردند. می‌خواهیم بگوییم که اگر راه هموار نبوده و ترافیک طاقت فرساست، اگر خودرو ایمن نیست و می‌تواند موجب شدت بخشیدن تاثیرات نامطلوب حوادث شود، رانندگان و همراهان ایشان می‌توانند سهم به سزایی در تدارک سفر ایمن ایفا کنند.

کافی است یادآوری کنیم که سفر جاده‌ای در کشورمان همچون تیغی دو دم است که به دلایل مختلف (چه فرقی می‌کند دلیل آن چه باشد؟)، جراحت‍های بسیاری در جامعه بر جای گذاشته و هنوز هم پتانسیل بالایی برای تداوم این روند دارد: اگر این را به عزیزانمان که مسافرند، گوشزد کنیم، کار عجیبی انجام داده‌ایم؟ آیا ممکن نیست تاکید ما تاثیری هرچند کوچک در ایمنی مسافرانمان داشته باشد؟ آیا نمی‌توان از شمار بالای حوادث رخ داده بر اثر خواب آلودگی گفت و یا تاکید داشت محورهای برخی نقاط کشور بارانی است و لغزنده؟

اگر بدانیم مفهوم سفر نیاز به بازتعریف داشته و می‌بایست شاخص سالم رسیدن جایگزین مدت زمان سفر شود، چطور؟ آیا درست است که بگوییم طی فلان مسیر مثلا در پنج ساعت خوب است و این موضوع بی اهمیت را اینقدر تکرار کنیم که سنگینی پای رانندگان روی پدال گاز بیشتر شود؟ کدام بهتر است؛ برنامه ریزی برای آغاز به موقع سفر یا مهم دانستن طول زمان سفر؟ چه کسی باید این موارد را به ما گوشزد کند و اصولا تاثیر پذیری گوشزد کردن این دست موارد از کدام طیف بیشتر است؟ خانواده و بستگان یا پلیس راهنمایی و دیگر مسئولان؟

بیایید کمی در این امر مهم تعمق کرده و دستاوردهایمان را با دیگران در میان بگذاریم؛ بگوییم و تاکید کنیم بر ایمنی تا شاید در سایه این دلسوزی‌های ما برای همدیگر، فرهنگ رانندگی‌مان بهبود یافته و آمار جان باختگان حوادث جاده‌ای در کشورمان به روال مثبت سالهای اخیر، کاهش بیابد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید