گزارش
در همایش باستانشناسی و هنر ساسانیان: اهدای نشان و تندیس عزتالله نگهبان به استاد محمدیوسف کیانی
- گزارش
- نمایش از شنبه, 19 اسفند 1391 10:39
- بازدید: 9150
شاهین آریامنش
عکس: گلناز احدی و شاهین آریامنش
در همایش یکروزهی باستانشناسی و هنر ساسانیان که روز سهشنبه 15 اسفند ماه 1391 با سخنرانی 9 باستانشناس و تاریخنگار برگزار شد؛ نشان و تندیس عزتالله نگهبان در حضور باستانشناسان سرشناسی چون استاد میرعابدین کابلی، دکتر حکمتالله ملاصالحی، دکتر عباس مقدم، استاد رسول بشاش کنزق، دکتر حامد وحدتینسب، دکتر حمیدرضا ولیپور، دکتر جبرییل نوکنده، دکتر مهرداد ملکزاده به استاد محمد یوسف کیانی اهدا شد.
در آغاز این همایش دکتر سید مهدی موسوی کوهپر رییس هییت مدیره انجمن علمی باستانشناسی ایران و دبیر علمی همایش گفت: در نشستهای هییت مدیره انجمن علمی باستانشناس ایران مقرر شده بود که سلسلهنشستهای تخصصی برگزار شود که با توجه به پیشنهادهای دانشجویان باستانشناسی قرعهی فال به نام باستانشناسی و هنر دوران ساسانی افتاد.
دکتر موسوی افزود: انجمن علمی همچنین بر آن استا تا نشان شادروان عزتالله نگهبان را هر سال به یک تن از باستانشناسان برجسته اهدا کند که در پایان این نشست به امید خدا این نشان به یکی از باستانشناسان اهدا خواهد شد.
در ادامه دکتر خاتمی رییس دانشکده ادبیات دانشگاه شهید بهشتی با استقبال از برگزاری نشستهای تخصصی در زمینهی باستانشناسی گفت: دانشکده ادبیات دانشگاه شهید بهشتی از هرگونه همایشهای تخصصی در زمینهی باستانشناسی و تاریخ استقبال میکند.
وی افزود: حکومت ساسانیان یک حکومت مقتدر با طول زمانی قابل توجه است که یک اقتدار و حاکمیت منسجمی را ایجاد کرد. بسیاری از آثار تمدنی ایران در دوران پیش از اسلام از دورهی ساسانی یافت میشود. در دورهی ساسانی به ویژه معماری و ساخت بناها با کمیت و کیفیت متفاوت ادامه یافت.
در ادامه استاد مهدی رهبر از باستانشناسان سرشناس میهن دربارهی «کشف یک برج خاموشی دوره ساسانی در بندیان و ملاحظاتی در باره دخمه گذاری در آئین زرتشت» سخنرانی کرد.
پس از سخنرانی استاد رهبر، استاد ناصر نوروززادهی چگینی دربارهی «کاوشها و پژوهشهای قلعه یزدگرد» به سخنرانی پرداخت. دکتر یعقوب محمدیفر نیز از «بررسی محوطههای ساسانی دشت سیمره» سخن راند. میلاد وندائی باستانشناس جوان دربارهی «اردشیر خوره، پایتخت مذهبی ساسانیان» به سخنرانی پرداخت.
دکتر سید مهدی موسوی دبیر علمی همایش نیز دیگر سخنران این همایش بود. وی دربارهی تقلید و نوآوری در هنر فلزگری ساسانی: تحلیل موضوعی چند ظرف سیمین به سخنرانی پرداخت. دکتر جواد نیستانی استادیار دانشگاه تربیت مدرس در ادامه دربارهی «آیا ارَجَان دوره اسلامی همان برم قباد ساسانی است» به سخنرانی پرداخت.
در ادامه دکتر محمدرضا چیتساز سخنرانیای با عنوان «سبز در سبز، آهنگی از دوره ساسانی» ایراد کرد که استقبال باستانشناسی و دانشجویان باستانشناسی را در پی داشت.
دکتر نگین میری نیز در سخنرانیای با عنوان «در باغ سبز: روابط ایران ساسانی و امپراتوری روم در دوران صلح از دریچه باستان شناسی» به روابط این دو جهانشاهی پرداخت. دکتر سید رسول موسوی حاجی دانشیار دانشگاه مازندران نیز دربارهی «مروری بر چند نقش برجسته پر بحث ساسانی» به سخنرانی پرداخت.
در پایان این همایش نشان دکتر عزتالله نگهبان به همراه نیمسکهی بهار آزادی از سوی انجمن علمی باستانشناسی ایران به دکتر محمد یوسف کیانی استاد بیبدیل باستانشناسی دورهی اسلامی اهدا شد. همچنین نشان دکتر نگهبان از سوی مجلهی کندوکاو به ایشان اهدا شد. در ادامه از جشننامهی استاد محمدیوسف کیانی که دکتر محمدابراهیم زارعی آن را تدوین کرده بود رونمایی شد.
گفتنی است استاد دکتر محمدیوسف کیانی به دلیل کسالت نتوانسته بود در این همایش و اهدای نشان و تندیس حضور پیدا کند از همین روی نشان و تندیس به فرهاد کیانی پسر ارشد استاد کیانی اهدا شد.