یکشنبه, 02ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست تازه‌ها انجمن‌ها نشست تخصصی «بررسی تن‌پوش‌های دوران هخامنشیان و پارتیان» برگزار شد

انجمن‌ها

نشست تخصصی «بررسی تن‌پوش‌های دوران هخامنشیان و پارتیان» برگزار شد

دومین نشست تخصصی  کارگروه هنر کانون بین المللی نوروز با موضوع بررسی تخصصی تن‌پوش‌های دوران هخامنشیان و اشکانیان در سازمان میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی کشور در روز چهارشنبه 28 بهمن‌ماه 1394 از ساعت 16 تا 18 برگزار شد.

cheap shoes nike dunk sb silver box collection - Low shoes - GiftofvisionShops - nike jordans retro 1 camo shoes black friday deals , Sneakers - Women's shoes | Giftofvision - Luxury, Premium & Contemporary Shopping

به گزارش ایرانبوم به نقل از روابط عمومی کانون بین المللی نوروز، دومین نشست تخصصی  کارگروه هنر کانون بین المللی نوروز با موضوع بررسی تخصصی تن‌پوش‌های دوران هخامنشیان و اشکانیان در سازمان میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی کشور  در روز چهارشنبه 28 بهمن‌ماه 1394 از ساعت 16 تا 18 برگزار شد.

 در این نشست تخصصی مدیرعامل کانون بین المللی نوروز نیلوفر پرزیوند،برخی از اعضای هیئت مدیره، معاونت برنامه ریزی و سرمایه گذاری دفتر امور مجامع و تشکلهای مردم نهاد جناب آقای سبزه میدانی و دیگر معاونین  میراث فرهنگی ،گروهی از اساتید طراحی پارچه و لباس دانشگاه ها ی هنر تهران و جمعی از طراحان و علاقمندان حضور داشتند.

 در ابتدا سیما داوران دبیر اجرایی نشست ضمن خوش آمدگویی به اساتید و مهمانان حاضر در جلسه گفت: این نشست تخصصی در ادامه نشست پیشین بخش هنر کانون بین المللی نوروز( با موضوع بررسی تخصصی تن پوش های دوران ساسانی) می باشد و به همین دلیل در بررسی تن پوش های دوران هخامنشی  و پارتیان،ابتدا به پوشاک پارتیان و سپس به پوشاک هخامنشیان خواهیم پرداخت.

 سیما داوران با آغاز مقدمه ای در رابطه با پوشاک پارتیان از مینو کریم نیا استاد دانشگاه، پژوهشگر میراث و طراح طرح تطبیقی سرپوش اطلس ایرانی در خواست کرد تا اطلاعات و پژوهش های خود را در زمینه پوشاک پارتیان در اختیار مهمانان حاضر در جلسه قرار دهند.

کریم نیا ضمن معرفی پوشاک پارتیان و تقسیم بندی آن گفت: پوشاک این دوره شامل تونیک و شلوار بوده و بانوان در زیر پیراهن های بلند خود از لباس دیگری با دامن بلند استفاده می کردند.

مینو کریم نیا به انواع شلوارهای پارتیان و شباهت آنان با برخی از شلوارهای مناطق ایران اشاره کرد و مدل های متنوع پیراهن(تونیک) و تزیینات روی آن را مورد بررسی قرار داد و اطلاعات جامعی را در اختیار علاقمندان قرار داد.

در ادامه، دکتر شهره فضل وزیری استاد دانشگاه، طراح و عضو گروه علمی پوشاک ایرانی  و هنرهای وابسته فرهنگستان هنر، ضمن تائید سخنان  سیما داوران دبیر جلسه درباره خوش پوشی و آرایش مردان و زنان هخامنشی گفت: درباره ی پوشاک مردمان عامه اطلاعات چندانی در دست نیست و به طور کلی لباس زنان و مردان هخامنشی تفاوتی با یکدیگر ندارد. فضل وزیری همچنین به انواع متنوع تاج ها ، نقش لباس های هخامنشی، آرایش مردان هخامنشی مانند سرمه و تزیین  ریش مردان اشاره کرد.
فضل وزیری در ادامه عنوان کرد: ایرانیان به گواه آثار تاریخی بدست‌‌آمده از آن دوران خوش لباس، زیبا، قدبلند، جنگاور و ثروتمند بوده‌اند و به پوشش و لباس به چشم ابزاری برای پوشانندگی و زیبندگی استفاده می‌کردند. لباس زنان و مردان در دوره مادها و پارس‌ها که ما آنها را به هخامنشیان می‌شناسیم تفاوتی چندانی ندارد و تنها تفاوت پوشش بانوان در انواع کلاه‌ها و سربندهای آنها خلاصه می‌شود و استفاده از آرایش و زیورآلاتی همچون گوشواره و گردنبند و انواع آویزها بین مردان و زنان مشترک بوده است.
وی بر اهمیت استفاده  بزرگان، پادشاهان و درباریان جهت استفاده از لباس های خاص , فاخر و پوشیده اشاره کرد و گفت:  نمونه بارز آن لباسی است که کوروش بزرگ پس از فتح بابل در یک مراسم تولد بر تن می‌کند و  در تاریخ آمده است. ضمن اینکه در تمام تاریخ نگاره‌های ثبت‌شده در کنار پادشاهان، کنیزانی هستند که ظروف عطر و سرمه‌دان را حمل می‌کنند و همه اینها گویای توجه و علاقه ایرانیان به زیبایی و آراستگی ظاهر خود بوده است.
فضل‌وزیری گفت: مردان و زنان ایرانی در میان مردمان آن عصر به آراستگی معروف بوده‌اند و در روزگاری که هنوز پارچه‌های ابریشمی دنیا را احاطه نکرده بود ایرانیان با پارچه‌های پنبه‌ای بسیار باارزش و لطیف، لباس‌هایی فاخر را بر تن می‌کردند. همچنین زن و مرد دوره پارتیان از سرمه‌دان، عطر، گوشواره، ماسک یا نقاب، مهرهای مختلف بر گردن یا در دست استفاده می‌کردند که برای آنها علاوه بر زینت، نوعی هویت را به همراه داشته است.
این استاد دانشگاه هنر تأکید می‌کند این اطلاعات مربوط به قشر دربار و پادشاهان این دوره است و در تاریخ کمترین ثبت از نوع پوشش و لباس مردم عادی این دوران وجود دارد. وی همچنین به برخی از نشانه‌ها درباره استفاده از پوششی بلند با پارچه‌ای لطیف برای زنان طبقه غیردرباری اشاره کرد.

 نیلوفر پرزیوند مدیرعامل کانون بین المللی نوروز ضمن معرفی فعالیت های این کانون بین المللی و هدف از برگزاری این نشست های تخصصی، از برگزاری اولین نمایشگاه تخصصی لباس در کاخ موزه شمس در  مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد, درتاریخ  بیست اسفندماه خبر داد.

 پس از بررسی و پاسخ گویی به پرسش های پژوهشگران و مهمانان حاضر در جلسه ، دبیر اجرایی نشست گفت: بخش هنر کانون بین المللی نوروز علاوه بر فعالیت های تخصصی در حوزه میراث معنوی تلاش در معرفی هنرمندان و پژوهشگران ایرانی دارد. از همین رو بخش پایانی این برنامه اختصاص پیدا کرد به معرفی احسان میرحسینی پژوهشگر  جوان هرمزگان و نویسنده کتاب برقع .

در پایان فیلم مستندی از چگونگی  پژوهش های میرحسینی در رابطه با  نگارش کتاب برقع پخش شد.

گفتنی است نشست بعدی کارگروه هنر کانون بین المللی نوروز در سال جدید به زودی اعلام خواهد شد.


عکاس: شهرزاد طاهریان

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید