شنبه, 03ام آذر

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی زیست بوم پاکسازی «خطرناک‌ترین غار ایران»/ اجسادی که هرگز خارج نشدند

زیست بوم

پاکسازی «خطرناک‌ترین غار ایران»/ اجسادی که هرگز خارج نشدند

عملیات پاکسازی عمیق‌ترین غار ایران مشهور به «اورست غارهای جهان» توسط 40 غارنورد حرفه‌ای ایرانی درحالی از امروز آغاز شد که تاکنون پنج غارنورد در جریان پیمایش‌ آن جان خود را از دست داده‌اند.

nike court royale mens white hair style chart , Botas Beige | nike air sport attack red bank blue Mid Linen - Grailify - nike sweet classic leather sneaker sandals

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا،‌ غار «پرآور» در 12 کیلومتری شمال شرق کرمانشاه میان کوه‌های طاق‌بستان و بیستون و در 300 متری پایین قله‌ی پرآو (شیخ علیخان) قرار دارد که با عمق 751 متر عمیق‌ترین غار ایران به‌شمار می‌آید و به اورست غارهای جهان شهره است.


پرآو در سال 1352 خورشیدی توسط یک گروه انگلیسی کشف شد و در سال 1388 توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و در سال 1389 توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان اثر طبیعی ثبت ملی شد.


پرآو یکی از سخت‌گذرترین غارهای جهان است که تاکنون جان پنج غارنورد ایرانی در پیمایش‌های آن گرفته شده‌، سختی گذر از آن به حدی است که اجساد برخی از این غارنوردان تا به حال از غار خارج نشده و در همان جا مدفون شده است.


سال گذشته برای نخستین‌بار پاکسازی این غار عمیق با 26 حلقه چاه انجام شد که به گفته‌ی رییس انجمن غار و غارشناسی‌، 450 تا 500 کیلو زباله از آن خارج شد. با توجه به عمق و سخت‌گذری پرآو،‌ بیشتر زباله‌های انبار شده در این غار به غارنوردان مربوط می‌شود که برای پیمایش وارد غار شده‌اند، اما شرایط سخت فرود و صعود به آن مانع خروج زباله‌های آنان شده است.


پرآو امسال برای دومین‌بار پاکسازی می‌شود. قرار است یک هیئت 40 نفره از غارنوردان حرفه‌ای این عملیات را در حدود هشت روز انجام دهند.


جواد نظام دوست، رییس انجمن غار و غارشناسان ایرانیان درباره‌ی این برنامه که به مناسبت روز غار پاک انجام می‌شود به خبرنگار ایسنا گفت: دهنه‌ی غار در ارتفاع 3100 متری قله پرآو قرار دارد‌، غار با 751 متر طول و 26 حلقه چاه جزو عمیق‌ترین غارهای جهان به‌شمار می‌آید. شرایط این غار طوری است که حفظ ایمنی تیم غارنوردان مهم‌تر از انتقال زباله‌ها است. اعضاء حدود هشت روز برای پاکسازی غار پرآو در ارتفاع سه هزار متری کمپ می‌زنند و قطعا در آن وضع که کمبود آذوقه و آب خواهیم داشت، احتمال بیماری و مصدومیت وجود دارد.


وی ادامه داد: ما برای انتقال ابزار و مایحتاج 40 غارنورد از هلال احمر و هوانیروز درخواست یاری کرده‌ایم که وسیله نقلیه‌ی هوایی در اختیار قرار دهند؛ اما تاکنون این موافقت صورت نگرفته‌، البته استانداری کرمانشاه که تاکنون همکاری خوبی با غارنوردان برای اجرای عملیات پاکسازی این غار عمیق داشته به هلال احمر دستور همکاری داده، ولی هلال احمر قوانین خاص خود را دارد و اعلام کرده فقط در صورت بروز سانحه می‌تواند با هلی‌کوپتر وارد عملیات شود.


نظام دوست افزود: در این منطقه حتی قاطر وجود ندارد که بار گروه را که حدود دو و نیم تن می‌شود تا آن ارتفاع بالا ببرد، با این حال قرارگاه نجف و سردار عظیمی برای انتقال این بار تا ارتفاع 1800 متری با ماشین‌های خود قول همکاری دادند و حتی برای پشتیبانی اعلام آمادگی کردند که واقعا جای قدردانی دارد.


او ادامه داد: گروه پیشرو اکنون در منطقه مستقر شده تا کارگاه‌ها را در چاه‌های 15 تا 26 آماده کند و گروه اصلی کار خود را شروع کند، برای پاکسازی پرآو حدود 40 غارنورد درگیر خواهند شد.


رییس انجمن غار و غارشناسان با اشاره به جمع آوری 450 تا 500 کیلو زباله از این غار در سال گذشته، اظهار کرد: سال پیش از چاه 15 به بالا عملیات پاکسازی انجام شد و حالا باید از چاه 22 به بعد را که انتهای غار است پاک کرد، دقیقا قسمتی از غار که دهلیزها و خرچنگ‌رو (راهروهای باریک) بسیاری دارد و تردد در آنها خیلی دشوار است.


وی اضافه کرد: وجود این دهلیزهای باریک،‌ کار پاکسازی را دشوار می‌کند. هنگام پاکسازی باید بسیار مراقب باشیم، چرا که فضای داخلی غار به شکلی است که حجم آلودگی زباله‌ها ممکن است سلامتی غارنوردان را به مخاطره اندازد، ضمن آن‌که گذرهای سخت‌، خروج زباله‌ها را نیز محدود می‌کند.


نظام‌دوست در ادامه گفت: سال‌ گذشته زباله‌هایی که از سال 1352 یعنی زمان کشف آن توسط انگلسی‌ها در غار انباشته شده بود، خارج شد.


او تاکید کرد: این غار ثبت ملی شده است، پس باید برای حفاظت از آن بیشتر تلاش کرد. باید در زمان پیمایش غارنوردان نگهبان مستقر شود و ‌آگاه‌سازی عمومی درباره ضرورت حفاظت از آن صورت گیرد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید