یکشنبه, 02ام دی

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان انتصاب خانم جوان به مدیریت موزه ملی ایران و چند پرسش از بقایی

یادمان

انتصاب خانم جوان به مدیریت موزه ملی ایران و چند پرسش از بقایی

 

 

برگرفته از تابناک
انتصاب آزاده اردكاني به سمت مهمي چون رياست موزه ملي ایران، مسأله‌ای است که حتی پس از گذشت چند روز از این اتفاق همچنان پرسش‌های مبهم و حل نشده‌ای را در ذهن متخصصان این حوزه و نیز اصحاب رسانه بر جای گذاشته است.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، هرچند جهش‌های مدیریتی به ویژه با توجه به رویکرد دولت در به‌کارگیری نیروهای جوان‌تر در عرصه مدیریت کلان کشور امری توجیه شدنی به نظر می‌رسد؛ اما بدون شک این امر هنگامی می‌تواند افکار عمومی را اقناع کند که این مدیر، دست‌کم از حداقل‌هایی در حوزه‌ای که به او سپرده می‌شود، برخوردار باشد.

بنا بر این گزارش، در این فرآیند در زیرمجموعه حمید بقایی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و همچنین سازمان مناطق آزاد کشور و به ویژه درباره خانم اردکانی و سپردن مسئولیت خطیر موزه ملی ایران به وی، با چالش جدی و پرسش‌های بی‌پاسخ فراوانی روبه‌روست که البته تاکنون پاسخ قانع کننده‌ای نه از سوی بقایی و نه از سوی هیچ یک از معاونین وی داده نشده است.


تنها تصویر منتشره از خانم اردکانی تا پیش از ریاست موزه ملی ایران


چنانکه در جریان این انتصاب و با وجود این همه ابهام، حمید بقایی از برخی مصاحبه‌ها مبنی بر این‌که مدیر موزه‌ ملی باید تخصص مرتبط داشته باشد، اظهار تعجب کرده و از آزاده اردکانی، رئیس جدید موزه‌ ملی ایران دفاع می‌کند و می‌گوید: او از همه زوایا و مجموعه‌های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری آگاه بوده و با آن‌ها آشناست، او پنج‌سال است که در سازمان میراث فرهنگی مشغول فعالیت است و در موضوع‌های کاملا فرهنگی فعالیت کرده است!

این گزارش می‌افزاید: اینجاست که جناب مهندس بقایی حداقل باید در سه مورد پاسخ قانع کننده ای برای افکار عمومی و اصحاب رسانه داشته باشد:

نخست: بر فرض اینکه پنج سال حضور در یک مجموعه کاری تجربه لازم را برای مدیریت کلان آن مجموعه فراهم آورده باشد، ولی آیا تخصص علمی و دانشگاهی نباید در کنار این تجربه جمع شود تا بازدهی بیشتری را منجر شود و برای همین، شما چگونه یک فارغ التحصیل رشته میکروب شناسی را برای تصدی این پست شایسته دیده‌اید؟

دوم: بر فرض اینکه این حضور پنج ساله و تحصیل در رشته میکروب شناسی بتواند این مدیر را در رسیدگی به وظایف سنگین محوله یاری رساند، آیا داشتن چند مسئولیت همزمان به غیر از مدیریت موزه ملی ـ مدیر سایت میراث آریا (chtn)، مدیر نشریه داخلی سازمان میراث فرهنگی (پارسه)، مدیر نشریه آغاز و مدیریت خبرگزاری «بنا» و ... ـ حجم زیادی از وقت این خانم جوان را نگرفته و وی را در اعمال مدیریت صحیح و کارآمد دچار مشکل نمی‌کند؟ البته بگذریم از اینکه وقتی بودجه هنگفت تخصیص داده شده دولتی به این چند رسانه ضعیف و غیر مؤثر را مثلا با خرج و دخل خودمان در «تابناک» قیاس می‌کنیم، بیشتر دچار شگفتی و حیرت می‌شویم.

سوم: بر فرض اینکه هم حضور پنج ساله در سازمان و هم رشته میکروب شناسی در راستای اهداف موزه ملی ایران به کار آمده و کافی باشد و ... آیا با این ملاک‌ها و معیارها، هیچ کس دیگری در مجموعه میراث فرهنگی و یا حتی بیرون از آن شایستگی تصدی چنین مسئولیتی را نداشته و اساسا شما حداقل خود را چگونه برای چنین انتصابی قانع کرده‌اید؟

از این‌ها که بگذریم، خانم اردكاني اکنون متصدی پستی شده است که تاکنون كساني كه اين سمت را به‌ عهده مي‌گرفتند، معمولا آنهايي بودند كه پس از سال‌ها تلاش در سايت‌هاي باستان‌شناسي يا داشتن تجربه تدريس دانشگاهي به اين سمت منصوب مي‌شدند و ميراثي‌ها هميشه وقتي در سمت‌هاي مديريتي قرار مي‌گرفتند که سابقه‌هاي درخشاني در كارنامه كاري خود در حوزه‌هاي گوناگون داشتند، اما اکنون...

به هر روی، امیدواریم معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای این ابهامات پاسخ درخوری داشته باشند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه