یادمان
تقاضای صد روزنامهنگار برای برگزاری کنفرانس مطبوعاتی از سوی یونسکو
- يادمان
- زیر مجموعه: ديدهبان یادگارهای فرهنگی و طبيعی ایران
- پنج شنبه, 15 بهمن 1388 10:36
- آخرین به روز رسانی در پنج شنبه, 15 بهمن 1388 10:36
- نمایش از پنج شنبه, 15 بهمن 1388 10:36
- بازدید: 2674
خبرگزاری میراث فرهنگی ـ گروه میراث فرهنگی ـ بیش از 100 روزنامهنگار فعال در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و گروه اجتماعی از برخی استانهای کشور با امضاء نامهای خطاب به رئیس دفتر منطقهای یونسکو در تهران، خواستار برگزاری نشست مطبوعاتی برای رفع ابهامات موجود در تعدیل برج جهاننما و میراث در خطر اصفهان شدند.
به گزارش CHN این نامه در حالی نوشته و امضاء شده که امروز 12 بهمنماه سال 1388، برابر با اول فوریه سال 2010 مهلتی که از سوی یونسکو برای تعدیل برج جهاننما در اصفهان داده شده بود به پایان رسیده و این هنوز یک طبقه باقیمانده این ساختمان تخریب نشده است.
بیش از 100 روزنامهنگار فعال در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و گروه اجتماعی به دلیل ابهامات موجود در تعدیل نشدن برج جهاننما و همچنین وضعیت میراث در خطر اصفهان نامهای را خطاب به رئیس دفتر منطقهای یونسکو نوشته و امضاء کردهاند و از وی خواستهاند تا به منظور شفافسازی در وضعیت میدان نقش جهان اصفهان و آثار تاریخی این شهر کنفرانس مطبوعاتی برگزار کند.
در بخشی از این نامه آمده است: « این روزها اخبار ضد و نقیض بسیاری درباره آثار تاریخی اصفهان و تعدیل برج جهاننما شنیده میشود که آینده میراث فرهنگی این شهر به خصوص میدان نقشجهان، خیابان چهارباغ و سی و سه پل را به خطر انداخته است. یك روز برج جهاننما در دید همگان حریم میدان نقش جهان را تهدید میکند و روز دیگر مترو در اعماق خاک و دور از دید همگان بر خلاف مصوبه شورای عالی ترافیک و حکم قضایی وارد خیابان چهارباغ عباسی میشود و در ادامه به سی و سه پل آسیب میرساند. در این میان از همه چیز نگران کنندهتر سخنان ضد و نقیض مسئولین شهری اصفهان در خصوص این وقایع است.»
همچنین در پایان این نامه از رئیس دفتر منطقهای یونسکو خواسته شده است: « ما اهالی رسانه و روزنامهنگاران اجتماعی و فرهنگی که نبود اطلاع رسانی شفاف را یکی از حلقههای مفقوده برای کمک به دستاندازی آثار کهن اصفهان میدانیم، از شما رئیس محترم دفتر منطقهای یونسکو تقاضا داریم، طی بازدید اعضا و سفیران آن سازمان از پروژههای میراث فرهنگی اصفهان، جهت آشکار شدن وضعیت این آثار از سوی مرکز میراث جهانی و اطلاع رسانی شفاف، ترتیب برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی با حضور همه خبرنگاران و روزنامهنگاران رسانههای مختلف را بدهید؛ تا رسانهها بتوانند سوالات خود را در زمینه كوتاه كردن برج جهان نما و عبور مترو از زیر خیابان چهارباغ عباسی مطرح كنند.»
متن نامه و اسامی امضاء کنندگان آن به این شرح است:
رئیس دفتر منطقهای یونسکو در تهران؛
این روزها اخبار ضد و نقیض بسیاری درباره آثار تاریخی اصفهان و تعدیل برج جهاننما شنیده میشود که آینده میراث فرهنگی این شهر به خصوص میدان نقشجهان، خیابان چهارباغ و سی و سه پل را به خطر انداخته است. یك روز برج جهاننما در دید همگان حریم میدان نقش جهان را تهدید میکند و روز دیگر مترو در اعماق خاک و دور از دید همگان بر خلاف مصوبه شورای عالی ترافیک و حکم قضایی وارد خیابان چهارباغ عباسی میشود و در ادامه به سی و سه پل آسیب میرساند. در این میان از همه چیز نگران کنندهتر سخنان ضد و نقیض مسئولین شهری اصفهان در خصوص این وقایع است.
اینجا اصفهان، جام هزار نقش هنرنمای ایرانی _ اسلامی بود که هر بینندهای را به شگفتی وا میداشت و دل از بیگانگان میربود. اینجا نصف جهان بود پیش از آنکه دلباختگانِ آسمان خراشها و غولهای آهنی، خشت خشتش را کوچک شمارند و کمانهایشان را برای نابودی کاشیهای لاجوردی، گنبدهای فیروزهای و نمادهای هویت ملی زه کنند؛ تا رویاهایشان را بر پایههای بیدفاعترین نمادهای غرور ملی استوار سازند.
این دست اندازی ها به میراث "ایرانی ـ اسلامی" این شهر کهن که امروز عنوان "پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی" را بر دوش می کشد، برای دوستداران این مرز پرگهر قابل پذیرش و تحمل نیست. ناگفته نماند که به گفته دبیر کل یونسکو، اصفهان به عنوان نماد سال 2010، سال نزدیکی فرهنگها در ایران شناخته شده است.
آنچه در روزهای گذشته از مسئولین سازمان میراث فرهنگی کشور شنیده شد خبر از حضور هیات اعزامی از یونسکو، برای بررسی سه موضوع برج جهاننما و تعدیل آن، تاثیرات زیست محیطی متروی اصفهان و اقدامات کارشناسی در مورد محور شرقی و غربی متروی اصفهان به این استان داشت.
ما اهالی رسانه و روزنامهنگاران اجتماعی و فرهنگی که نبود اطلاع رسانی شفاف را یکی از حلقههای مفقوده برای کمک به دستاندازی آثار کهن اصفهان میدانیم، از شما رئیس محترم دفتر منطقهای یونسکو تقاضا داریم، طی بازدید اعضا و سفیران آن سازمان از پروژههای میراث فرهنگی اصفهان، جهت آشکار شدن وضعیت این آثار از سوی مرکز میراث جهانی و اطلاع رسانی شفاف، ترتیب برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی با حضور همه خبرنگاران و روزنامهنگاران رسانههای مختلف را بدهید؛ تا رسانهها بتوانند سوالات خود را در زمینه كوتاه كردن برج جهان نما و عبور مترو از زیر خیابان چهارباغ عباسی مطرح كنند.
همچنین ما روزنامهنگاران هدف از نگارش این نامه را به دور از موضوعات سیاسی، تنها برای یافتن راه شفافسازی در حوزه مباحث مربوط به میراث جهانی میدان نقش جهان و تعدیل برج جهاننما میدانیم و مخالف هرگونه بهرهبرداری سیاسی از آن هستیم.
با تشكر و احترام
جمعی از روزنامهنگاران حوزه اجتماعی، میراث فرهنگی و گردشگری کشور
نام روزنامهنگارانی که خواستار برگزاری جلسه مطبوعاتی با حضور مدیر منطقهای یونسکو و کارشناسان آن سازمان برای حل ابهامات مربوط به میراث فرهنگی اصفهان، به خصوص تعدیل برج جهاننما هستند، به این شرح است:
استان اصفهان:
امیر مسعود ابری ـ احمدرضا جلوهنژاد ـ فاطمه حاتمی ـ نفیسه حاجاتی ـ ایمان حجتی ـ احسان خسروی ـ سپهرسلیمی ـ آرشیده شاهنگی ـ لیلا شکوهفر ـ معصومه شهباز ـ رضا صالح پژوه ـ محمد قاسمی ـ نفیسه قانیان ـ دریا قدرتیپور ـ سمیه قنبری ـ زهرا محمدی ـ احسان مرادی
استان تهران:
فرزانه ابراهیمزاده ـ مریم اتیابی ـ سعیده اختیاری ـ سعیده اسلامیه ـ سحر افاضلی ـ علیرضا افشاری ـ ساناز الله بداشتی ـ زهرا باقریشاد ـ اشکان بروج ـ علی پاکزاد ـ آذر جزایری ـ احمد جلالی فراهانی ـ مرجان حاجیرحیمی ـ سعید حبیبالله ـ فهیمه حسنمیری ـ حمیدرضا حسینی ـ طاها حشمتی ـ جواد حیدریان ـ آمن خادمی ـ مهدی خاکیفیروز ـ مریم خرسند ـ سروش خسروی ـ فرناز خطیبی ـ پردیس درخشنده ـ شبنم رحمتی ـ سودابه رحمدل ـ لیلا سعادتی ـ علی شاکر ـ آزاده شهمیرنوری ـ مریم صدرالادبایی ـ حسین صرافی ـ احسان صفاپور ـ سودابه صدیق ـ رضا ظریفی ـ حسن ظهوری ـ محسن ظهوری ـ گیتی عابدی ـ فاطمه عباسی ـ فاطمه علیاصغر ـ فاطمه علیزاده ـ ساسان فرقدین ـ حامد فرمند ـ سینا قنبرپور ـ مصطفی قوانلو قاجار ـ مونا قاسمیان ـ محسن قاسمیشاد ـ رضا قزیپور ـ سعید کاکا آقازاده ـ امید کریمی ـ فاطیما کریمی ـ زهرا کشوری ـ امیر لعلی ـ شیده لالمی- مسعود لقمان ـ رضا لیاقتدوز ـ رضا محبی ـ صدرالدین محقق ـ الهه محمدی ـ الناز محمدی ـ نرگس محمدی ـ لیلا مرگن ـ سارا معصومی ـ مسعود میر ـ حمیدرضا میرزاده ـ علیمحمد نجاتی ـ پویا نعمت اللهی ـ آرش نورآقایی ـ محمدرضا نوریان ـ مهدی نورعلیشاهی ـ مرضیه نوری ـ زهره نیلی ـ هادی نیلی ـ نسرین وزیری ـ لیدا هادی ـ محمد یاسر هدایتی ـ مریم یوشیزاده
استان یزد:
جواد آذرنگار ـ حسین جلالی ـ علیرضا صادقی ـ مصطفی فاطمی ـ احمدرضا موحد ـ رضا نارگانی ـ مسعود میرجلیلی
خوزستان:
مجتبی گهستونی ـ محسن مرادی ـ منصور معرابیفر ـ کریم بندانی ـ رضا علیجانی ـ سامان فرجی
استان آذربایجان شرقی:
پیمان پاکمهر ـ مهرداد خوشکار ـ محمدرضا ربانی ـ سالار سیفالدینی
استان همدان:
بابک مغازهای
استان فارس:
حمیدرضا خسروانی
استان خراسان رضوی:
بهنام آریانفرید
استان مازندران:
دارا صادقی